הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

זוגיות טבעונית

אתרי הכרויות לצמחונים וטבעונים ועצות לזוגות מעורבים

יש זוגות של טבעונים ואוכלי בשר שחיים בהרמוניה ומכבדים זה את זה, ויש צמחונים וטבעונים שנרתעים מהמחשבה להתנשק עם מישהו אחרי שאכל בשר. במאמר שלפניכם נמנה כמה אתרי הכרויות מומלצים לטבעונים, וניתן עצות מעשיות לזוגיות מעורבת - איך שומרים על הקשר למרות הפער בהשקפת העולם? ומה קורה שכעוברים לטבעונות תוך כדי מערכת יחסים? לזוגות מעורבים ולמי שעובר לטבעונות במהלך מערכת יחסים.

 

הכרויות לטבעונים

אפשר למצוא ברשת אתרי הכרויות לצמחונים וטבעונים, אם כי גם בחלק מהאתרים הגדולים אחד הקריטריונים בחיפוש הוא צמחונות וטבעונות.
 

גרין דייט - Green Date (בפייסבוק)

 

אתר הכרויות המיועד לצמחונים וטבעונים בלבד. אף על-פי שהאתר חדש יחסית (עלה לרשת באפריל 2016) ומאגר המשתמשים הרשומים בו מצומצם, הממשק שלו מעוצב באופן נעים ונוח ומעיד על פוטנציאל רחב. בעמוד ההרשמה תוכלו לספר מהי התזונה שלכם (צמחונית, טבעונית, Raw ועוד), מהי הסיבה שבגינה הפכתם לצמחונים או טבעונים, וגם  למשל מהי המסעדה האהובה עליכם.


OkCupid


אתר ההכרויות הפופולארי מאפשר למשתמשי פרמיום להציג את סוג התזונה שלהם בפרופיל האישי, כמו גם לחפש פרטנרים לפי סוג התזונה שלהם.

צילום מסך של OKCU.png

ספידי מץ (פייסבוק)

ספידי מץ' הוא אתר הכרויות ב-11 שפות, כולל בעברית, ויש באתר אופציה לחפש בני-זוג רק טבעונים, או רק צמחונים, או גם טבעונים וגם צמחונים. אפשר גם לחפש לפי גיל, סטטוס מערכת יחסים (רווקים, גרושים, אלמנים וכו') ועישון. האתר פתוח לכל הגילים בחינם וללא דמי מנוי.

 

נכון להיום, אתרי ההכרויות JDate ו- Loveme אינם מאפשרים חיפוש בנות ובני זוג על-פי העדפותיהם התזונתיות.

נתקלתם באפליקציה או אתר הכרויות ידידותי לטבעונים שלא מופיע ברשימה? כתבו לנו במייל: info@anonymous.org.il
 

זוגות מעורבים
 

מה קורה כשאחד מבני הזוג טבעונים, והשני אוכל בשר? כמה עצות מעשיות מתוך מאמרו של יואב באומל, פעיל עבר בעמותת אנונימוס, באתר Ynet:

  • חשוב להבין שאין "טוב מול רע" במערכת יחסים כזאת. כשלא-טבעוני אוכל בשר ליד בן הזוג הטבעוני, הוא לא עושה את זה מרצון לפגוע או מחוסר אכפתיות. הרבה פעמים לא-טבעונים נמצאים בסוג של מצוקה אל מול הטבעונות של בני הזוג: "מותר לי לאכול לידך בשר?", "אני רוצה לקחת אותו בהפתעה למסעדה, אבל לאן?" - הן שאלות נפוצות בסיטואציה הזאת. חשוב לשים את כל ההתנצחויות בצד, ולהבין שמדובר במאמץ משותף, ושלשניכם יש אינטרס שמערכת היחסים שלכם תעבוד, ותהיה טובה ומוצלחת.

  • קבלה - חשוב שבן הזוג הלא-טבעוני ידע ויבין מה עומד מאחורי הטבעונות של בן הזוג הטבעוני. איך עושים את זה? זה משתנה ממקרה למקרה, בהתאם לאופי של כל אחד ושל כל מערכת יחסים. באופן כללי, אני לא חושב שהטפה היא כלי מתאים למערכות יחסים. אם כל ביס בסטייק או בפיצה עם גבינה, יזכה את בן הזוג הלא טבעוני בפרצופים חמוצים, מערכת היחסים לא תתקדם לשום מקום. אפשר לשבת ולערוך "שיחת הסברה" (ומומלץ, כמובן, לא לעשות את זה אחרי ארוחת סטייקים של בן הזוג). אפשר לספר על הטבעונות או על "איך הפכתי לטבעוני", אולי קצת סיפורים שקשורים למשקים (יש כאלה שמוסיפים צפייה בסרטונים, הרצאות). לא מתוך מטרה "לטבען" או לחנך, אלא מתוך מטרה לחלוק ולשתף.

  • להציב גבולות - לכל אחד הקווים האדומים שלו, וכדאי להבהיר אותם מראש: הטבעוני יבשל בשר, או לא? יוצאים למסעדות בשר "מובהקות", או לא? משתתפים ב"על האש"? כשמזמינים אנשים, מגישים גם דברים שאינם טבעונים? את כל הדברים האלה חשוב ללבן, ככה אף אחד מבני הזוג לא יצטרך להיות לחוץ לקראת רגע האמת. אחת השאלות הגדולות היא, כמובן, האם מכניסים הביתה מזון מן החי. אין מה לעשות – הבית המשותף, הוא בית משותף. הוא הבית של הטבעוני כמו שהוא הבית של הלא-טבעוני. אבל כמובן שנדרשת כאן התחשבות משני הצדדים. בכל מקרה, אני בהחלט ממליץ לבן הזוג הטבעוני לנסות להלהיב את הלא-טבעוני מהמטבח הטבעוני. ככל שהמטבח הטבעוני לא ייראה יבש, תפל ומשונה, כך בן הזוג יוכל לחיות אתו ביתר קלות.

  • לפעמים צריכים פשוט לומר את הדברים כמו שהם. הרבה אנשים לא מבינים שקיים לטבעונים רבים קושי אמיתי בהכנת סטייק או חביתה לבני משפחה, אז כדאי להסביר ולא להיכנס למריבות. לא כדאי "לבלוע" ולספוג את זה. אם אתם מרגישים שלהכין חביתה לבן או בת הזוג זה מעשה לא מוסרי, אל תעשו את זה! כי אם תעשו את זה, תתחילו לחוש תחושות כמו תסכול מבן הזוג, כעס ("למה כופים עליי את זה?"), ובכלל, תחיו בצורה של מגננה, שזה לא בריא לאף אחד, ובטח שלא לקשר.

למאמר המלא

"טבעונים במשפחות מעורבות" (קבוצת פייסבוק סגורה)

 

מעבר לטבעונות במהלך מערכת יחסים

מה קורה בזוגיות ותיקה ולא-טבעונית, כשאחד מבני הזוג מחליט לעבור לטבעונות? שירי רז, טבעונית ומטפלת זוגית המתמחה בטיפול בזוגות מעורבים, מדגישה כי "להתמודדות עם השינוי יש שני צדדים - טבעונים רבים נוטים לחשוב שהקושי הוא בעיקר שלהם, אך הדבר איננו כך כלל וכלל. חשוב להבין את החוויה של כל אחד מבני הזוג כדי להבין את ההתמודדות הזוגית שלנו. כטבעונים אנחנו מסתובבים בעולם עם משקפיים שרואות סבל במקומות שאחרים עיוורים לו. ההכרה בסבל גורמת לנו לכאב רגשי שמלווה אותנו כל הזמן. גם אם התרגלנו אליו כבר ואנחנו לא מתעכבים עליו, הוא שם. כשבן הזוג שלנו אינו טבעוני, הוא בעצם מתעלם מהכאב הנוראי הזה שאנחנו חיים אתו, מה שכשלעצמו מעורר רגשות קשים.

"מצד שני, בן הזוג שאינו טבעוני נתון בכבלי מערכת תרבותית חזקה, רחבה ובלתי נראית שגורמת לו לא להרגיש את מה שאנחנו מרגישים (מומלץ לצפות בהרצאה קרניזם של מלאני ג'וי). חשוב להבין שהמערכת התרבותית הזו יוצרת בנו הבדל בין הבנה שכלית של מציאות חייהם של בעלי החיים, להבנה הרגשית של אותה מציאות – הפער הזה עשוי להסביר מדוע רבים ממשיכים לאכול מוצרים מהחי. זה פער שעשוי להצטמצם עם הזמן, אך בהחלט ייתכן גם שלא. כך או כך, השורה התחתונה שיש להבין היא שבן הזוג מוסיף לכאב שלנו אמנם, אבל לא מבחירה ולא בכוונה. בנוסף לכך, בחוויה שלו גם אנחנו פוגעים בו, בהפרת ההבטחה הבסיסית בקשר זוגי - אהבה וקבלה אמתית ללא תנאים. עבור בן הזוג הלא טבעוני, לכאורה פתאום בגלל משהו שאנחנו ראינו או שמענו ששינה את עולמנו, הוא הופך להיות מישהו שחי כל הזמן בתחושה שהוא לא טוב מספיק, לא מוסרי, לא ראוי. זאת תחושה שקשה לחיות איתה לא פחות מהכאב שלנו.

"כאשר מבינים היטב את כל התמונה, את החוויות של שני בני הזוג, אנו יכולים לבחור להגיב ברגישות ובאמפתיה ולצלוח את השינוי בשלום. חשוב להעריך את בן הזוג הלא טבעוני על המאמצים וההשתדלות שהוא עושה למעננו, ולזכור שחיזוקים הם יעילים הרבה יותר מביקורות חריפות, ליצירת הבנה ואמפתיה הדדית".