סלט קוביות סלק ובצל במבט על וליד עלי שמיר, סלק שלם וחצי לימוןאלונה להבסלט קוביות סלק בצל דק ומעט עלי שמיראלונה להבסלט קוביות סלק בצל דק ומעט עלי שמיר במבט עלאלונה להבסלט קוביות סלק בצל דק ומעט עלי שמיראלונה להב

סלט סלק

סלט סלק טעים וקל להכנה, שמרוויח גם מהמתיקות של הסלק וגם מהחמיצות של הלימון, וביחד עם שאר הרכיבים מייצר חגיגה בפה. בונוס: עשיר בנוגדי חמצון ובריא במיוחד!
רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
ישראלי

מרכיבים

  • 3 סלקים בינוניים *
  • 1 בצל חתוך לרצועות דקות
  • 12 כוס עלי שמיר קצוצים
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1 מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט (אופציונאלי)

הוראות הכנה

  1. חותכים את קצוות הסלקים ומבשלים את הסלקים בקליפתם בסיר מים רותחים, עד להתרככות.
  2. מסננים, מקלפים את הסלקים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את הבצל, השמיר והשום.
  4. סוחטים את הלימון, מוסיפים את השמן והתבלינים, ומערבבים.
  5. מומלץ להניח את הסלט במקרר למשך מספר שעות לפני ההגשה, לספיגת הטעמים ולהתרככות הבצל.

טיפ בישול לחיסכון בזמן

* במקום לבשל את הסלק, אפשר לקנות חבילה של סלק מבושל בוואקום, לחתוך אותו לקוביות ולהמשיך מסעיף 3.

דרגו את המתכון:
94 דירוגים, 3.6 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם