שכבות חצילים קלויים אפויים ברוטב עגבניותאיגור חייטוביץ'

שכבות חצילים קלויים אפויים ברוטב עגבניות

שכבות חצילים קלויים אפויים ברוטב עגבניות זו מנה יוצאת מהכלל. הבישול הכפול מעניק לחצילים והעגבניות טעם עמוק ונהדר.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-35 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
ישראלי

מרכיבים

מרכיבי המנה

  • 2 חצילים גדולים
  • קצת שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 5-6 שיני שום (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)
  • 5-8 עגבניות גדולות ורכות, חתוכות לקוביות (או שתי קופסאות שימורים של עגבניות קצוצות)

תבלינים

  • מלח
  • פלפל
  • סוכר או סילאן (בערך כפית)
  • טימין
  • אופציונאלי לאוהבי החריף: שבבי צ'ילי

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של בערך ס"מ, ומסדרים על נייר אפייה משומן קלות.
  3. מרססים או מורחים מעט שמן זית מעל הפרוסות, וזורים קצת מלח.
  4. מכניסים לתנור, עד שהחצילים מתרככים ומתחילים להשחים.
  5. בינתיים מכינים במחבת רוטב עגבניות: מטגנים במעט שמן (בערך כף) את הבצל הקצוץ, מוסיפים את שיני השום (פרוסות הכי דק שניתן) ומערבבים עם הבצל למשך מספר שניות.
  6. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת התבלינים.
  7. נותנים לתבשיל להתבשל קצת, עד שנהיה רוטב סמיך ואחיד, טועמים ומוסיפים מה שחסר.
  8. מוזגים את רוב הרוטב לקערה, אבל משאירים קצת בתחתית. מסדרים שכבות של חצילים עם רוטב ביניהן ומעל הערימה, ומחזירים לתנור לעוד חצי שעה-45 דקות (עד שהתבשיל קצת משחים מלמעלה).

טיפים להכנת חצילים קלויים ברוטב עגבניות

במידה ואין לכם מחבת שמתאימה לתנור, ניתן להעביר את כל הרוטב והחצילים לתבנית מתאימה.

בהגשת המנה, מומלץ לסחוט לימון ולהוסיף פטרוזיליה מעל.

דרגו את המתכון:
56 דירוגים, 3.7 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם