מומלץ אתגר 22
חמין צמחוני עם חומוסים שעועית לבנה ותפוחי אדמהסיגל בן-דוד

חמין צמחוני של מרינה

מערכת האתר קבעה פה אחד: החמין של מרינה הכי טעים! עכשיו גם אתם יכולים להכין את התבשיל המסורתי בגרסה צמחונית, טעימה ובריאה יותר. למה בלי בשר? הנה לפחות 5 סיבות.
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
15 שעות ו-20 דקות
מטבח
יהודי

מרכיבים

  • 12 כוס שעועית לבנה
  • 12 כוס גרגירי חומוס
  • 1 בצל
  • 2 כפות שמן (רצוי קנולה)
  • 12 כוס גרעיני חיטה
  • 12 כוס גריסים
  • 4 תפוחי-אדמה חתוכים לרבעים
  • 3-6 שיני שום
  • 1 כף סילאן (לא חובה)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 12 כפית פלפל שחור
  • 14 כוס רוטב סויה / 1 כפית מלח / 1-2 כפות אבקת מרק פרווה (לפי טעמכם)

הוראות הכנה

  1. משרים את השעועית והחומוס במים למשך לילה ומסננים.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את שאר הרכיבים לסיר, מוסיפים מים כך שיכסו את הרכיבים ומביאים לרתיחה.
  4. מעבירים את הסיר ללהבה הקטנה ביותר או לתנור בחום 100 מעלות, ומבשלים במשך 3 שעות לפחות – ורצוי במשך לילה שלם על פלטה חשמלית.

הצעות גיוון

ניתן להחליף את תפוחי האדמה או חלק מהם בירקות שורש אחרים, כמו גזר, בטטות או שורש סלרי.

אם רוצים, אפשר להוסיף ביצה קשה טבעונית בשביל תחושת החמין המסורתית.

אפשר להוסיף לחמין ג'חנון – משאירים קצת מקום בלמעלה של הסיר, ואחרי בערך שעה של בישול/אפיה, פותחים את הסיר ומניחים ג'חנון שעוד לא נאפה (אפשר ישירות מהמקפיא). אחרי שמוסיפים את הג'חנון כדאי לאפות לפחות ל-6 שעות נוספות.

דרגו את המתכון:
234 דירוגים, 3.7 מתוך 5
guest
10 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם