הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

גרין רול

מסעדת סושי

מונטיפיורי 30, תל אביב -יפו
טל': 03-5245731
שעות פתיחה: א' – ה': 12:00 – 23:00

כל טבעוני חובב סושי, יודע מבעוד מועד מה יגיד למלצרית לכשתבוא: קומבינציה צמחונית, רק בלי טמאגו (חביתה יפאנית). בגרין רול לא צריך לסייג, ויותר מזה - יש מבחר! כל המנות במסעדה טבעוניות לחלוטין, כך שהלקוח הטבעוני צריך להתמודד עם חוויה ששכח – התלבטות. ויש כזו: למשל, לחובבי הקומבינציות יש אפשרות בחירה בין שלוש קומבינציות שונות (42 ש"ח למנה).

בחרתי בקומבינציה הראשונה, פשוט בגלל שהייתה הראשונה. אני גרוע בהתלבטויות האלו, אז נתתי לסדר להחליט. התכוונתי לאכול את הקומבינציה באוטובוס הביתה,  לכן ביקשתי take away. מסתבר שסושי זה פתרון מצוין לאלו שאוכלים בדרכים - פסטה ברוטב למשל פחות מומלצת, מניסיון. רוב הסיכויים שהעצירות התכופות של האוטובוס יתוזמנו בדיוק לרגע שבו תיקחו את הביס, והלך על החולצה המגניבה שרק קניתי.

פלטת סושי טבעוני - גרינרול
פלטת סושי טבעוני למסיבות ואירועים | צילום: גרינרול

 

לאחר שהזמנתי נרשמה התיישבתי על הבר והתבוננתי בסושייר המנוסה מהדק את הסושי במקצועיות ובלי הרבה מאמץ. לא יכולתי שלא להבחין בכלי האידוי שמאחוריו, הרומז על דים סאם שמוכן במקום. וכן, גם הוא טבעוני לחלוטין (24 ש"ח לארבע יחידות). הקומבינציה כוללת שני רולים ומאקי. הרול הראשון, שקרוי על שמה של האמנית יוקו אונו, כולל אבוקדו, מלפפון, גזר, אספרגוס וקוקוס קלוי. הרול השני משלב בין מגוון ירקות ירוקים לבין הכתומים - בטטה וגזר. המאקי המשולב בקומבינציה הוא מאקי בטטה.

המלאכה הסתיימה והקומבינציה מוכנה. קיבלתי עמה ווסאבי וג'ינג'ר  כמקובל, סויה וטריאקי, לצד הפתעה – ספייסי מיונז טבעוני, שהתברר כטעים מאוד כמטבל לסושי. המנה הייתה טעימה וקלילה, כדרכו של הסושי, ומשביעה בהחלט.

סושי טבעוני בגרין רול
צילום: גרינרול

כעבור שבוע הזדמנתי למקום פעם נוספת. הפעם הזמנתי את הקומבינציה השלישית. קיבלתי מנה גדולה יותר מאשר הראשונה. היא כללה שמונה יחידות של מאקי אספרגוס, קטן וחביב. ארבע יחידות של הגרין רול, שכמתבקש כלל בעיקר ירוקים: אבוקדו, מלפפון, שעועית ירוקה ועירית. מעליו פוזרו פירורי לחם יפניים (פנקו). המרכיב הנוסף בארוחה הוא ארבע יחידות של סנדוויץ' שיטאקה, שהיה טעים ביותר! לצד פטריות השיטאקה תמצאו בסנדוויץ' טופו, בוטנים, קוקוס קלוי ופירורי לחם. השילוב של הבוטנים והקוקוס במנה היה מרענן וטעים.

משמח לראות שממצים את המיטב מההיצע הטבעוני המגוון, ומשלבים בסושי מרכיבים כמו קוקוס, אננס וסלק. מדי שבוע יועמד לבחירה רול מיוחד ומשתנה, שמשלב גם הוא מרכיבים מפתיעים.

בנוסף לסושי ולדים סאם, מוגשים סלטים (36 ש"ח) ומרק משתנה (18 ש"ח). תוכלו לבקש גם מיץ סחוט במקום, מתפוזים, תפוחים או גזר. ישנן גם בירות – ישראלית, יפנית, ותאילנדית. המחירים הוגנים ביותר, ואינם שונים ממחיריהן של רשתות הסושי הגדולות. ניתן להזמין גם פלטות סושי גדולות ומרהיבות למסיבות ואירועים.

המקום קטנטן וביתי, שוכן בפינת הרחובות אלנבי ומונטיפיורי במרכז תל-אביב. העיצוב אלגנטי, מינימליסטי, ומשרה רוגע על הסועדים, שלא כמו בסושיות אחרות. אני בהחלט ממליץ לכל חובבי הסושי, טבעונים, צמחונים ואוכלי כל, לבקר וליהנות מסושי ביתי ואיכותי. 

(5/5)
( 29 גולשים דירגו את המסעדה עד כה )

ביקרתם במקום? דרגו וספרו לנו בתגובות איך היה.
תגיות:
|