הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

הי שירה! קל מאוד להחליף ביצים במתכוני קציצות ופשטידות.

פשטידת קישואים וגזר
פשטידת קישואים וגזר

האופציה המועדפת עליי היא שימוש בקטניות ובקמחי קטניות שונות. מבין קמחי הקטניות, קמח עדשים כתומות הוא הטעים לי ביותר. קל להכינו לבד בבית על-ידי טחינת העדשים הכתומות לאבקה במטחנת תבלינים או בבלנדר חזק. אפשרות אחרת היא לסור לחנות המוכרת קטניות במשקל ולבקש מהם לטחון עבורך במקום את העדשים לאבקה, או לקנות קמח עדשים בחנות טבע.

על מנת "לקשור" את העיסה מוסיפים כף או שתי כפות קמח עדשים כתומות לירקות. אם בפשטידות וקציצות עם ביצים היית נוהגת לסחוט את הירקות מעודף הנוזלים (לסחוט קישואים מגוררים לדוגמא), אז בפשטידה טבעונית עם קמח עדשים לא כדאי לסחוט את הנוזלים, ופשוט מוסיפים קמח עדשים עד ליצירת בלילה סמיכה. אפשר גם להשרות עדשים כתומות למספר שעות במים קרים ואז לטחון אותן לפני הערבוב עם הירקות.

דוגמא לפשטידת ירקות עם קמח עדשים יש כאן
מתכון לקציצות גזר עם קמח עדשים כאן 
ומתכון לפשטידת בטטה המבוססת על עדשים מושרות וטחונות כאן

לקריאה נוספת: תחליפי ביצים | מתכוני קציצות טבעוניות

רוצה לשאול את גלי? שלח/י אימייל ל bishulbari@gmail.com


גלי לופו אלטרץ - מתכונאית ומורה לבישול בריא
http://cookingcoach.co.il
0528-924766