ירקות בחלב קוקוסאלונה להבירקות בחלב קוקוסאלונה להבירקות בחלב קוקוסאלונה להבירקות בחלב קוקוסאלונה להב

ירקות בחלב קוקוס

מתכון מדהים של ירקות בחלב קוקוס – השילוב של הירקות הכתומים עם העדשים והרוטב הסמיך יוצרים יחד מגוון טעמים משגע שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו!
רמת קושי
בינוני
מנות
6-8 מנות
מטבח
אסייתי

מרכיבים

  • 6-8 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • זרעי כמון
  • 1 כוס עדשים ירוקות, שהושרו למספר שעות
  • 3 גזרים גדולים
  • 2 בטטות קטנות
  • 1 חת' דלעת (לפי הגודל הנמכר בשווקים ובמרכולים)
  • 1 דלורית קטנה
  • 1 קופסת שימורים של חלב קוקוס
  • 1 כפית גדושה אבקת קארי
  • 2 עלי דפנה
  • 1 מקל קינמון
  • 2-4 ניצני ציפורן
  • 14 כפית פלפל צ'ילי קצוץ דק (לאוהבי חריף – שימו כמות כפולה)
  • 1 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טרי מגורר או חצי כפית אבקת ג'ינג'ר
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 5 כפות עלי כוסברה טריים קצוצים
  • מעט שמן זית לטיגון

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים מעט את פרוסות השום וזרעי הכמון. מוסיפים את העדשים ומכסים אותם במים רותחים (במהלך הבישול ניתן להוסיף מים במידת הצורך). מבשלים עד שהעדשים רכים והמים התאדו (כחצי שעה).
  2. פורסים את הגזר לפרוסות עבות וחותכים את הבטטות, הדלעת והדלורית לקוביות גדולות (2 ס"מ). מאדים את הירקות בכלי אידוי או במיקרוגל עד שיהיו אכילים אך לא לגמרי רכים (האידוי שומר על הטעם והערך התזונתי טוב יותר מבישול).
  3. מוסיפים את הירקות לעדשים המבושלים. יוצקים את חלב הקוקוס ומוסיפים את שאר התבלינים. מערבבים מבלי להפוך את התבשיל לעיסה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות עד להתרככות הירקות. בתום הבישול מוסיפים 2 כפות של עלי כוסברה קצוצים ומערבבים.
  4. מוציאים את הקינמון והציפורן, מגישים עם אורז ומקשטים כל מנה בכוסברה הקצוצה שנשארה.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש על מצע אורז, ולאוהבי הבוטנים מומלץ גם לפזר שבבי בוטנים מעל.

דרגו את המתכון:
32 דירוגים, 3.8 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם