אהבת את המתכון שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
אצ'ר הודי (צ'אטני)
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
ארוחה הודית אינה יכולה להיות מושלמת בלי חמוצים. האצ'ר, "העמבה ההודית", הוא מתוק, חמוץ וחריף ומתאים גם כמתאבן וגם כתוספת למנה העיקרית. ישנם סוגים רבים של אצ'ר, והנפוץ ביותר בהודו עשוי ממנגו ירוק.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעתיים ו-15 דקות
- מטבח
- הודי
מרכיבים
חומרים עבור אצ'ר בכמות עד ליטר אחד
- 2 כפות זרעי חרדל
- 4 גבעולים של עלי וופלה (קארי) קצוצים (רק העלים). אלה הם עלים בעלי טעם חזק ומיוחד שגדלים על עץ שיובא מקוצ'ין. ניתן להשיג בחנויות תבלינים מיוחדות או אצל כל משפחה קוצ'ינית שמכבדת את עצמה. אפשר להחליף בכף זרעי כוסברה.
- 1 (או לפי הטעם) פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 ק"ג מנגו ירוק חתוך לקוביות קטנות
- 1⁄2 כף כורכום
- 1⁄2 כף כמון
- 1⁄2 כף פפריקה חריפה
- 1 כפית גדושה ג'ינג'ר יבש טחון
- מלח לפי הטעם
- 3 כפות חומץ
- 1⁄2 כף סוכר
- 1 כף רסק עגבניות
- שמן קנולה לטיגון
הוראות הכנה
- מחממים שמן ומטגנים עם מכסה סגור את זרעי החרדל עד שיתפחו (כמו פופקורן).
- מוסיפים את הוופלה והפלפל החריף ומטגנים קלות.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את המנגו ומעט מים, מביאים לרתיחה קלה ומאדים על אש קטנה עד שהפרי מתרכך (כשעה).
- מוסיפים תבלינים וממשיכים לבשל עד שהמנגו שקוף וכל מה שנותר מהנוזלים הוא סירופ סמיך (כשעה נוספת).
- כשהפרי רך מוסיפים את החומץ, הסוכר ורסק העגבניות, ומאדים לכמה דקות נוספות.
4 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- הודי
פאלאק פניר טבעוני
ה"דיוואלי", חג האור המפורסם של ההינדים, נחגג באוקטובר. אף על-פי שלא חסרים לנו חגים בתקופה זו, ניתן להצטרף לחגיגה הפופולארית ולהכין את אחד ממאכלי החג המסורתיים והטעימים – פאלאק פניר.
- רמת קושי
- קל
שעועית ברוטב עגבניות ותמרהינדי חריף
מתכון נפלא לשעועית ירוקה ברוטב עגבניות ותמרהינדי חריף שישפר לכם כל ארוחה!
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 25 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- מרוקאי
סלט עלי סלק מבושל בסגנון מרוקאי
המטבח המרוקאי מפורסם בסלטים המבושלים הרבים שהוא מעמיס על שולחן כל סעודה. על שולחן ארוחות הפסח המרוקאי ניתן בדרך-כלל למצוא סלט מבושל אופייני לעונת האביב: סלט עלי סלק (עלי מנגולד) טעים להפליא. היום, אפשר למצוא בישראל לאורך כל השנה עלי מנגולד בסופרים, כך שאצל רבים, סלט עלי סלק הפך למנה קבועה בכל ארוחה …