סדנאות בישול טבעוני

סדנת בישול

לא משנה אם אתם עושים את צעדיכם הראשונים במטבח או שאתם בשלנים מנוסים שרוצים ללמוד ולהתמקצע עוד, אנחנו בטוחים שבדף זה תמצאו קורס או סדנת בישול טבעוני שיקלעו לטעמכם. תוכלו לבחור בין סדנאות לבישול מהיר או מושקע, בריא או מושחת, הודי, איטלקי או אולי טריפוליטאי 😋. וזה עוד לא הכל: יש גם שפע סדנאות פרטיות בהתאמה אישית, מבחר סדנאות אפייה, סדנאות לילדים ולנוער ואפילו קייטנת אפייה טבעונית.

ואם אתם גרים בישובים מרוחקים, עשיתם רילוקיישן או פשוט אוהבים להיות בבית – בטח תשמחו לגלות קורסים וסדנאות שנערכים בזום או בביתכם, ואפילו קורסים מוקלטים שתוכלו לבשל איתם בזמן ובמקום שנוחים לכם.

  • המחירים בפוסט נכונים ליולי 2023, ויכולים להשתנות בעתיד

אתגר 22

הקונספט: זו לא בדיוק סדנת בישול, אלא התנסות חווייתית ב-22 ימי טבעונות במסגרת קבוצת וואטסאפ. את האתגר מלווים דיאטניות קליניות, בשלנים, הורים לילדים טבעונים, ספורטאים טבעונים, סטודנטים שיודעים להכין אוכל מהיר וזול ופודיז שיוכלו להמליץ על מנות טבעוניות שוות במיוחד.

מה לומדים: בכל יום המשתתפים מקבלים משימה קטנה – להכין קינוח טבעוני מושחת, להרכיב סנדוויץ' מהצומח, לאכול ארוחה בבית קפה, לארח חברים לארוחה טבעונית ועוד. המטרה היא שהמשתתפים יתנסו בטבעונות, ויקבלו "ארגז כלים" שיאפשר להם להתמיד באכילה בריאה וטעימה מהצומח.

איפה זה קורה: בקבוצת וואטסאפ סגורה שתצורפו אליה לאחר הרשמה קצרצרה.

מחיר: חינם.

להרשמה: אתגר 22

קוקי כיף – מתאימה לך אישית סדנה טבעונית

הקונספט: סדנאות פרטיות בהתאמה אישית. הסדנאות מותאמות למטבח הנבחר, למספר המשתתפים, לניסיון והידע שלהם, להגבלות וההעדפות התזונתיות שלהם וכו'.

סדנה טבעונית של קוקי כיף. צילום: אליעד גולן

מה לומדים: ניתן ללמוד בישול, אפייה, קינוחים או שילוב שלהם בכל הרמות (הכל טבעוני, כמובן). אפשר גם להתמקד בסגנון מסוים (מנות מהירות הכנה, מנות מושקעות, אפייה מלוחה ומתוקה, קינוחים ועוד) או במטבח מסוים (אסייתי, מזרחי, איטלקי ועוד). נלמד גם איך לתכנן נכון את הזמן במטבח כדי שהבישול והאפייה יהיו הכי מהירים שאפשר.

יש גם מבחר קורסים דיגיטליים שאפשר לצפות בהם בזמן ובמקום שנוח לכם. אפשרות נוספת היא ייעוץ אישי בוואטסאפ ובזום להתאמת תוכנית בישול אישית.

מיקום: תל אביב או בית הלקוחות.

מחיר: תלוי בסדנה. לעתים ניתן להצטרף לסדנאות קבוצתיות קטנות בתל אביב לפי קונספט מסוים בעלות של 400 שקלים למשתתף/ת.

לפרטים נוספים: סדנאות פרטיות | סדנאות דיגיטליות

סדנאות בישול נוי אבנרי

הקונספט: נוי היא נטורופתית טבעונית שמתמחה בבישול בריא על טהרת הצומח. בסדנאות היא חולקת עם המשתתפים את הניסיון, המתכונים והידע שלה במטבח טבעוני פשוט ובריא ומלמדת אותם לבשל בצורה מהנה ופשוטה. הסדנאות מתאימות לכל מי שמתעניינים במטבח הטבעוני, כולל טבעונים בתחילת דרכם ומי שמרגישים פחות בטוחים במטבח.

סדנת בישול טבעוני של נוי אבנרי

מה לומדים: נוי מעבירה שלוש סדנאות בישול: סדנת בראנץ׳, סדנת בראנץ׳ ללא גלוטן וסדנת בישול ביתי בריא. בסדנאות הבראנץ׳ לומדים להכין מאפים מבצקי שמרים, בצקים פריכים מקמחי כוסמין וקמחי מקור ללא גלוטן, גבינות טבעוניות ומילוי גבינות למאפים ומקבלים רעיונות למנות ראשונות שכיף לארח איתן. בסדנת הבישול הביתי עובדים עם חומרי גלם מהמזווה הטבעוני ולומדים איך להפוך את הבית לבריא יותר.

מנות לדוגמה: קציצות טופו מנצחות ברוטב רוזה, בוריקיטס במילוי גבינת שקדים וזיתי קלמטה, עוגיות פאדג׳ סדוקות ושניצל טופו פריך לצד מיונז טבעוני.

מיקום: ראש העין.

מחיר: 380 שקלים למשתתף/ת. ניתן לתאם גם סדנאות פרטיות בהתאמה אישית.

לפרטים נוספים: אתר | טל': 052-4681172

סדנת אונליין לבישול טבעוני עם אורי שביט

הקונספט: סדנה דיגיטלית לבישול טבעוני שמתאימה לא רק לטבעונים, אלא גם להוריהם, לחבריהם ולכל מי שאוהבים אוכל טוב. הסדנה מורכבת מארבעה סרטונים שבהם אורי שביט, שמוכרת מהבלוג שלה 'טבעוניות נהנות יותר' וככותבת רב המכר 'המטבח הטבעוני שלי', תלמד אתכם את כל הטכניקות והטיפים לבישול מהצומח. אין שום צורך לסכם את הסרטונים, כי עם רכישת הסדנה תקבלו גם חוברת סיכום והזמנה לקבוצת פייסבוק סודית.

סדנת בישול של אורי שביט. צילום: סיון ציפורין

מה לומדים: בסדנה מקבלים כלים והשראה להכנת מגוון מנות טבעוניות, כמו קציצות עסיסיות שלא מתפרקות ומגוון ממרחים. תכני הלימוד מתאימים לבשלנים מכל הרמות.

מנות לדוגמה: ממרח שקדים; ריזוטו פטריות, ערמונים ומנגולד; וקציצות טופו ברוטב עגבניות.

מיקום: אונליין.

מחיר: מחיר מלא: 399, מחיר מבצע נכון לספטמבר 2023: 199 שקלים.

לפרטים נוספים: אתר

קורסים דיגיטליים CHEFFA

הקונספט: קורסים דיגיטליים שנמצאים במערכת ייעודית. הקורסים מחולקים לפרקים, ואפשר לצפות בהם מתי שרוצים ללא הגבלת זמן בעזרת שם המשתמש והסיסמה שמקבלים בסיום ההרשמה.

קורס קינוחי מרנג של CHEFFA. צילום: שקמה יעקובי

מה לומדים: יש חמישה קורסים שבהם לומדים להכין קינוחים ומאפים טבעוניים: קורס מאפי בוקר, קורס בצק עלים, קורס חטיפי שוקולד, קורס טמפרור שוקולד וקורס קינוחי מרנג.

מנות לדוגמה: מילפיי, מוס שוקולד, טים טם, קרמבו ופררו רושה.

מיקום: אונליין.

מחיר: משתנה מקורס לקורס.

לפרטים נוספים: אתר

סדנאות הבישול הטבעוניות של מבשלים חוויה

הקונספט: מבשלים חוויה הוא מתחם קולינרי שמציע מבחר סדנאות שמתאימות גם לבשלנים מתחילים וגם לבשלנים מנוסים שרוצים לשכלל את יכולותיהם במטבח ולגלות טעמים וחומרי גלם חדשים. הסדנאות מועברות על ידי שפים מובילים, ויש גם אפשרות להזמין סדנה פרטית. למבשלים חוויה יש שלוש סדנאות בישול טבעוניות שכל אחת מהן מתמקדת במאכלים ממטבח אחר. כל הסדנאות נפתחות בקבלת פנים טעימה כדי להתחיל את הבישולים עם טעם טוב בפה.

סדנה טבעונית של מבשלים חוויה

מה לומדים: בסדנה 'קאמה סוטרה במטבח (הודי טבעוני)' תלמדו להכין את המאכלים ההודיים האהובים והמוכרים בגרסאות טבעוניות, כולל היכרות עם טכניקות הבישול והתבלינים הדרושים. בסדנה '7 מנות בבנגקוק – סדנת בישול תאילנדי טבעוני' תלמדו להכין את מיטב המאכלים האופייניים לתאילנד. בסדנת 'הו מאמא!' תכינו מגוון מנות איטלקיות שהן הרבה יותר מרוטב עגבניות לפסטה.

מנות לדוגמה: מלאי כופתה וסמוסה (קאמה סוטרה במטבח). מסמאן קארי ופאד קפאו (7 מנות בבנגקוק). כדורי ארנצ'יני ברוטב עגבניות קלאסי ועוגת גבינה טבעונית מקשיו ופירות טרופים (הו מאמא!).

מיקום: תל אביב.

מחיר: 335-350 שקלים תלוי בסדנה. יש הנחות לנרשמים כזוג או יותר ומשלמים בכרטיס אשראי.

לפרטים נוספים: אתר | מייל: info@mevashlim.co.il | טל': 03-5588519

סדנת קופסאות ההפתעה של ניבה בנטו

הקונספט: המשתתפים ב'סדנת קופסאות הפתעה – ערכות מושלמות להכנת מגוון מאכלים' מקבלים הביתה בתחילת כל חודש קופסה עם חומרי גלם איכותיים ביותר, אביזרים ייחודיים, מתכון מפורט וקוד QR לסרטון הדרכה מפורט.

סדנת קופסאות ההפתעה של ניבה בנטו. צילום: ניבה בנטו

מה לומדים: בכל חודש לומדים להכין כל מאכל חדש ומפתיע. יש אפשרות להתאים את המתכונים והרכיבים לרגישויות למזון אם יש כאלה.

מנות לדוגמה: אצ'רולי חצ'פורי מבצק שמרים במילוי גבינת קשיו שתכינו לבד וחלמון VEGGY מפנק; אמפנדס אורוגואיים עם מילוי "בשר" בטעם קלאסי; לזניה מופלאה מבצק פסטה עבודת יד, ראגו משובח עבודת יד ובשמל אלוהי על בסיס אגוזי קשיו.

מיקום: בבית שלכם בזמן שנוח לכם.

מחיר: לסדנה יש מספר מסלולים ומינויים. מסלול ללא התחייבות (ערכה אחת לבחירתכם מתוך מבחר ידוע וללא התחייבות) – 350 שקלים; מסלול "הפתעה" (קופסה אחת עם מתכון בהפתעה בכל תחילת חודש מתוך מבחר מתחדש); מינוי ל-3 חודשים – 900 שקלים; מינוי ל-6 חודשים – 1,600 שקלים; מינוי ל-12 חודשים – 2,900 שקלים.

לפרטים נוספים: מייל: אתר

סדנאות הבישול והתזונה הדיגיטליות של עדיאטנית

הקונספט: סדנאות בישול דיגיטליות מפורטות בבית שלך, בזמן שלך. כל סדנה היא לפי נושא או חומר גלם (טופו, קטניות, מנות עיקריות, בישול מהיר ועוד). בכל סדנה יש מספר שיעורים מוקלטים של הדגמת המתכונים בצורה המפורטת ביותר כדי שכל אחד ואחת יצליחו.
המשתתפים מקבלים גם חוברת מתכונים להדפסה עם ערכים תזונתיים ורשימת קניות מפורטת לכל הסדנה שכוללת מוצרים זמינים שאפשר למצוא בכל סופר. בסדנאות יש גם דגש על הערכים התזונתיים של חומרי הגלם, והמשתתפים מקבלים גם מידע תזונתי רב (כיצד מבצעים בחירות בריאות יותר בקניית מצרכים, כיצד קוראים ערכים תזונתיים ועוד).

סדנת העיקרית הטבעונית של עדיאטנית. צילום: עדיאטנית

מה לומדים: כיצד לעבוד עם חומרי הגלם שבסדנה ואיך להכין מנות מנצחות וטעימות במינימום מאמץ ועם מקסימום טעם.

מנות לדוגמה: קציצות טופו ברוטב צהוב עם קישואים, מוס שוקולד בריא, עוגת בטטה ושוקולד, נזיד קטניות עשיר, גאלט כוסמין מלא עם ירקות וכדורי אנרגיה בריאים.

מיקום: כל הסדנאות הן דיגיטליות ותוכלו לצפות בהן כמה פעמים שרק תרצו.

מחיר: 99-189 שקלים, תלוי בסדנה.

לפרטים נוספים: אתר | אינסטגרם

סדנאות HEALTHYFOOD שף גיל הררי

הקונספט: סדנאות בישול שמתאימות לכל מי שרוצים לבשל אוכל טבעוני טעים וליהנות מבישול יצירתי. הסדנאות מתקיימות באווירה נעימה ומחויכת, והמנות שלומדים להכין בהן מתאימות לחיך של מבוגרים וילדים גם יחד. את הסדנאות מעביר השף גיל הררי, לשעבר השף הראשי של הול פודס מרקט בניו ג'רסי ובעל התמחות ברואו פוד.

מה לומדים: השף גיל הררי מציע שתי סדנאות וקורס בישול: סדנת בישול טבעוני ללא סוכר וגלוטן (כ-3 שעות), סדנת קינוחים טבעית (כ-3 שעות) וקורס מאסטרי מקיף בבישול טבעוני בריא ללא גלוטן וללא סוכר (5 מפגשים שכל אחד מהם נמשך כ-3 שעות).

מנות לדוגמה: "עוגת גבינה" מקרם קשיו לימוני ופירות (סדנת קינוחים טבעית). קציצות עדשים ברוטב קרם פטריות ותבשיל כתומים עם חלב קוקוס ושעועית אזוקי (סדנת בישול טבעוני ללא סוכר וגלוטן). פיצה מקמח חומוס עם פסטו ירוקים ועגבניות שרי וזיתים (קורס מאסטרי).

מחיר: 300 שקלים לסדנה, 1,600 שקלים לקורס.

לפרטים נוספים: אתר | טל': 054-6635983

הסדנאות של גלי לופו אלטרץ

הקונספט: סדנאות בישול טבעוני בריא ויצירתי בהנחיית גלי לופו אלטרץ, מורה לבישול מזה 17 שנה ומחברת הספרים 'בישול טבעוני ישראלי' ו'טבעוני פשוט וטעים'. בסדנאות נחשפים למבחר פטנטים וחומרי גלם מעניינים ולומדים בקבוצות קטנות את טכניקות היסוד של המטבח הטבעוני וכיצד להכין ארוחות טעימות, בריאות ומשביעות לכל המשפחה.

גלי לופו אלטרץ. צילום: אורלי רוט

מה לומדים: גלי מעבירה סדנאות בנושאים: טבעוני דל פחמימות; טופו, טמפה ויובה; אפייה בקלי קלות; אירוח טבעוני בסגנון חלבי; פשטידות וקישים; בורקסים ועוד. בסדנאות לומדים ומתנסים במתכונים טבעוניים, טכניקות חיתוך ובישול, שילובי טעמים, תחזוקת המטבח והכרת חומרי גלם ואחסונם הנאות.

מנות לדוגמה: קרקר שקדים דל פחמימות, מעורב כפר סבאי של יובה וסייטן, טמפה צלויה, קציצות ברוטב אדום, גבינת בורסן ופסטה בשמנת שקדים ופטריות.

מיקום: כפר סבא.

מחיר: 330-370 שקלים בהתאם לנושא.

לפרטים נוספים: אתר

בישול טבעוני שמח

הקונספט: להכניס הביתה אוכל בריא וטעים בקלות. בבישול טבעוני שמח מציעים קורסים וסדנאות בגובה העיניים לקהל הרחב ולאנשי מקצוע שרוצים ללמוד לבשל אוכל בריא, מגוון, צבעוני וטעים המבוסס על חומרי גלם מן הצומח.

סדנה של בישול טבעוני שמח. צילום: הדס כינרת

מה לומדים: קורסי בישול ארוכים או סדנאות בודדות במגוון נושאים: פיוז'ן אסיאתי, תבשילים ביתיים, גבינות טבעוניות, קציצות מן הצומח, פשטידות ומאפים ועוד.

מנות לדוגמה: חצ'פורי טבעוני, גבינות טבעוניות, קציצות שלא מתפרקות וקינוחים מופלאים.

מיקום: סדנאות לקהל הרחב במודיעין והרצליה. סדנאות פרטיות בכל הארץ. הקורסים הדיגיטלים ניתנים לרכישה ולצפייה מכל מקום בארץ ובעולם.

מחיר: תלוי בקורס או בסדנה.

לפרטים נוספים: אתר | מייל: info@happyvegan.co.il | טל': 052-6393378

מעמידה סירים – סדנאות מבית בעלת הקייטרינג גברת טבעונית (מיס פוטטו)

הקונספט: מעמידה סירים נוצרה במטרה להקנות שלל כלים וידע במסגרת סדנאות בישול למתחילים ולמתקדמים על טהרת המטבח הטבעוני הים תיכוני. הסדנאות נערכות במטבחה הפרטי של שימרית, שהיא בעלת ניסיון של 18 שנה בתחום האירועים. הסדנאות חווייתיות ופרקטיות, ותצאו מהן עם ארגז כלים שיאפשר לכן להרים ארוחה עם ערך תזונתי רב בזמן קצר. הסדנאות מתאימות לזוגות, קבוצות ומשפחות, ובקרוב יתחילו לפעול גם סדנאות שכוללות סיור בשוק נתניה.

סדנה איטלקית טבעונית של מעמידה סירים

מה לומדים: מעמידה סירים מציעה מגוון סדנאות בישול ממטבחים שונים מרחבי העולם: מרוקאי-טריפוליטאי, איטלקי ויווני. בכל סדנה לומדים שלל טכניקות בישול מהמטבח הנבחר, שילובי טעמים, קיצורי דרך בהכנת תבשילים ושימוש מלא בציוד הקיים אצלכם במטבח בלי לצאת ולרכוש עוד ועוד כלים מיותרים.

מנות לדוגמה: מפרום, קציצות טופו ברוטב מרוקאי, פסטות, לחם פראנה בטאבון, מבחר סלטים לאירוח מהמטבח המרוקאי, סופלקי, ממרחים מהמטבח היווני ותבשיל ״מוח״ כרובית.

מיקום: נתניה.

מחיר: החל מ-320 ש״ח למשתתף/ת (לסדנה ללא סיור).

לפרטים נוספים: שימרית – 050-2343438

עושה סיפור מאוכל – קורס בישול בריא, מקצועי ויישומי למטבח הביתי (תום מטבח משמח)

הקונספט: קורס בישול טבעוני מקיף מבית תום מטבח משמח. הקורס בנוי מ-12 מפגשים (שמונה מפגשים מעשיים, שני סיורים, שתי הרצאות זום ושיחת ייעוץ אישית בנושא לבחירה) בקבוצה אינטימית של עד 10 משתתפים. המשתתפים מקבלים במתנה חוברת עם כל הטריקים והטיפים למטבח בריא. בנוסף, הם נהנים למשך שנה גם מליווי מקיף בקבוצת וואטסאפ סגורה ומגישה לתכנים המוקלטים ולמאגרי המתכונים והמידע.

עושה סיפור מאוכל. צילום: שרון הורוביץ

מה לומדים: טכניקות בישול, בישול מתכונים מגוונים, בניית מגירת תבלינים, מה כדאי שיהיה במזווה, איך מלקטים מזון, מה צריך לאכול ועוד.

מיקום: רחובות.

מחיר: 9,000 שקלים. 7,600 בהרשמה מוקדמת.

לפרטים נוספים: מייל: tomitbach@gmail.com | טל' + וואטסאפ: 072-2520770

סדנאות טבעונולי

הקונספט: נולי מטבעונולי מציעה שלוש סדנאות שבהן תלמדו לבשל את המנות שבחרתם בצורה פשוטה וחוויתית. בנוסף, תקבלו המון כלים להתייעלות במטבח, שיגרמו לכם לרצות לבשל לעיתים קרובות יותר.

סדנאות טבעונולי. צילום: טבעונלי

מה לומדים: טבעונולי מעבירה שלוש סדנאות בישול – טבעונולי עד הבית, סדנאות קלאסיות וטעם של ילדות.

בסדנת טבעונולי עד הבית יגיעו אליכם הביתה צידנית צבעונית עמוסה במצרכים (לפי מספר הנפשות) והפתעה. נולי תלווה אתכם במשך כל הסדנה בביתכם או בזום. אפשרות נוספת היא לבצע את הסדנה עצמאית כמו בחדר בריחה, ולדבר עם נולי בשעות שנקבעו מראש אם יהיו לכם שאלות.

בסדנת טעם של ילדות תלמדו להכין אוכל שילדים אוהבים ומסוגלים להכין בעצמם. הסדנה מתאימה להורים, להורים עם ילדים (מגיל 7 ומעלה) או לקבוצת ילדים. בסוף הסדנה תשבו לאכול את כל הטוב שהכנתם עם שתייה ואפילו תיקחו נשנושים הביתה.

בסדנאות הקלאסיות של טבעונולי תתארחו בבית של נולי (או תארחו אותה אצלכם בבית) כדי לחגוג יום הולדת, יום נישואים או סתם בשביל הפינוק. בסדנה תבשלו בכיף מהתוכנית שבניתם יחד (ויש גם מתכוני בונוס מפתיעים!). בתום הסדנה, תשבו לאכול את כל הטוב שהכנתם עם יין, בירה ומיץ ותקחו גם נשנושים הביתה.

בנוסף, יש יש סדנאות מותאמות לצליאקים (ללא גלוטן), לסוכרתיים (ללא סוכר ועם פחמימות מלאות) ולמתמודדים עם אלרגיות נוספות.

מנות לדוגמה: גבינות רכות וקשות, חמאה טבעונית, חריימה טופו ולחמים.

מיקום: ביהוד או אצלכם בבית.

מחיר: החל מ-250 שקלים למשתתף/ת, תלוי בסדנה.

לפרטים נוספים: פייסבוק | טל': 052-8650816

סדנאות קונדיטוריה ואפייה של Bake & Mor

הקונספט: מור אברג'יל היא קונדיטורית טבעונית שעבדה לפני כן כגננת. מור מאמינה שכל אחד ואחת יכולים לאפות מאפים טבעונים מעולים בבית, ובסדנאות שלה היא מלמדת את עקרונות האפייה והקונדיטוריה הטבעונית עם הרבה יחס אישי. יש סדנאות למבוגרים, לנוער ולילדים שכולן מתקיימות בקבוצות קטנות (4-10 משתתפים).

בנוסף, ניתן להזמין סדנאות אפייה לימי הולדת ומסיבות או סדנאות פרטיות וזוגיות. בחופש הגדול היא מעבירה קייטנת אפייה, ובמהלך שנת הלימודים – חוג אפייה לילדים, שמחולק לשתי קבוצות גיל (4-6 או 6-12).

סדנאות הילדים של Bake & Mor. צילום תמונה שמאלית עליונה: סיון ספיר

מה לומדים: ל-Bake & Mor יש שש סדנאות למבוגרים: מארז מתוקים; דיפ קייק; שמרים; עוגת מספרים; בצקים פריכים ואפייה מלוחה.
בסדנת מארז מתוקים נלמד להכין מגוון גדול של קינוחים טבעוניים. בסדנת דיפ קייק נלמד להכין את עוגת המוס הטבעונית המושלמת עם גנאש טפטופים ומלא ממתקים וקישוטים טעימים. בסדנת שמרים נלמד לעבוד עם סוגי השמרים השונים ולקלוע קליעות מעניינות. בסדנת עוגת מספרים נלמד להכין בצק פריך מושלם לעוגת מספרים ואת צורות הזילוף המתאימות. בסדנת בצקים פריכים נלמד כל מה שצריך לדעת על בצק פריך ואיך לעבוד איתו. בסדנת אפייה מלוחה נלמד להכין מבחר מאפים מלוחים וטעמים.

ל-Bake & Mor יש גם ארבע סדנאות לילדים: קאפקייקס ועוגיות; ארטיקים וקינוחי כוסות; שמרים לילדים וסופגניות.
בסדנת קאפקייקס ועוגיות הילדים מכינים עוגיות וקאפקייקס מושלמים ומקשטים אותם. בסוף הסדנה הם מתפנקים עם קוקילידה מהעוגיות שהם אפו. בסדנת ארטיקים וקינוחי כוסות מכינים קינוחי כוסות וארטיקים במגוון טעמים וצבעים. בסדנת שמרים לילדים לשים, מרדדים וחווים את נפלאות הבצק ויוצרים מאפים מתוקים ומלוחים. סדנת סופגניות מתקיימת לקראת חג החנוכה ומכינים בה סופגניות מתוקות מאפס.

מנות לדוגמה: שבלולי גבינה וזיתים (סדנת אפייה מלוחה), פררו רושה (סדנת מארז מתוקים), רוגעלך (סדנת שמרים לילדים) וקראנץ' קורנפלקס (סדנת ארטיקים וקינוחי כוסות).

מיקום: קריית ביאליק.

מחיר: סדנת ילדים – 160 שקלים למשתתף/ת, סדנת מבוגרים – 350-400 שקלים למשתתף/ת.

לפרטים נוספים: טל': 054-2196931

הסדנאות הטבעוניות של החוויה ההודית

הקונספט: בת חן יקוטי מהחוויה ההודית מזמינה אתכם ואתכן לחווית בישול אוכל הודי טבעוני אותנטי.

הסדנה הטבעונית של החוויה ההודית. צילום: החוויה ההודית

מה לומדים: לומדים להכין ארבע מנות מהמטבח של צפון או דרום הודו.

מנות לדוגמא: קארי צהוב עם כופתאות קמח חומוס, אידלי דרומי עם סמבר ומגוון סוגי צ'אטני.

מיקום: הוד השרון.

מחיר: 350 שקלים למשתתף/ת.

לפרטים נוספים: בת חן יקוטי – 050-7190311

קורס בישול תאילנדי טבעוני עם פו סינגהנארט

הקונספט: לחוות ולטעום את תאילנד הטבעונית במטבח הביתי שלכם בקורס בישול אונליין שמשלב הדרכות בשידור חי עם הדרכות מוקלטות וכולל גישה לקבוצת וואטסאפ פרטית שמספקת תמיכה וליווי. את הקורס מעביר השף התאילנדי פו סינגהנארט שחי בארץ שמונה שנים ומכיר את כל חומרי הגלם שנמכרים כאן (וימליץ לכם היכן כדאי לרכוש אותם). בזכות הקורס תוכלו לגוון את הארוחות שלכם, להעשיר את המנות וליהנות מאוכל טבעי ובריא עם הטעמים האקזוטיים של המטבח התאילנדי.

  • הקורס מועבר באנגלית פשוטה וברורה עם כתוביות בעברית. המתכונים ואתר הקורס הם בעברית, כולל אפשרות לתמיכה וליווי בעברית בקבוצת הוואטסאפ.
סדנת בישול טבעוני תאילנדי. צילום: נעה פרי

מה לומדים: במהלך תשעה שיעורים, שמשלבים מידע תיאורטי ויישום מעשי, תלמדו להכין את המנות התאילנדיות הכי טעימות ואהובות שיעשירו ויגוונו את הארוחות שלכם. בזכות הידע שתרכשו תדעו גם איך ליצור את הטעמים בעצמכם ולבשל מנות תאילנדיות משגעות ומהירות בקלות ובפשטות.

מנות לדוגמה: פאד תאי, מרק טום קא, תבשילי קארי בחלב קוקוס, סום טאם (סלט פאפאיה), ספרינג רול, פאד קפאו פטריות, מנגו סטיקי רייס וקארי מסמאן.

מיקום: במטבח הביתי שלכם דרך המחשב, הטאבלט או הסמארטפון.

מחיר: 1,470 שקלים.

לפרטים נוספים: אתר

מנות טבעוניות חלבוניות מהעולם האסייתי

הקונספט: ד"ר גליה דור, מומחית לקולינריה יפנית ואסייתית, מעבירה סדנאות בישול וארוחת גורמה יפניות בבית הלקוחות. גליה היא חוקרת אקדמאית רב-תחומית, מרצה לתרבויות ופילוסופיה במזרח אסיה ומדריכת סמינרים וטיולים קולינריים ברחבי מזרח אסיה. הסדנאות ממטבחי אסיה השונים מתמקדות ביצירת מנות טבעוניות עשירות בחלבון, קלות להכנה, טעימות ובריאות. גליה מספקת מידע רב על חומרי גלם ותזונה, תוך דגש רב על האסתטיקה וההגשה של המנות.

מה לומדים: הסדנאות מתחילות בהיכרות עם חומרי גלם שמקורם בסין וביפן העתיקות – פולי סויה, חלב סויה, טופו, סייטן, אינארי, מיסו, שעועית שחורה, שומשום שחור, אצות ועוד. לאחר מכן, מבשלים מחומרי הגלם האלה מגוון מנות, ובדרך לומדים המון גם על המטבחים של יפן וסין.

מנות לדוגמה: אינארי ממולא, סנדוויץ' יפני, חציל או טופו במיסו, צורות הכנה שונות של טופו, טחינה יפנית, סלטי אדממה וסלטי אצות.

מיקום: בית הלקוחות.

מחיר: 400 שקלים כולל חומרי גלם וארוחה בסוף הסדנה (כ-4 שעות).

לפרטים נוספים: אתר | מייל: drdor@galiador.com

סדנאות בישול ואוכל טבעוני – נונה

הקונספט: סדנאות לימוד והדגמה של הכנת אוכל טבעוני. הסדנאות מתאימות לזוגות ולקבוצות של עד שישה משתתפים. משתתפי כל הסדנאות מקבלים סינר ממותג ומתכונים. משתתפי סדנת הסושי הטבעוני מקבלים גם ערכת שף אישית.

סדנת בישול של נונה. צילום: נונה סדנאות בישול ואוכל טבעוני

מה לומדים: לנונה יש שלוש סדנאות בישול: סדנת גבינות טבעוניות ויין, סדנת בישול טבעוני וסדנת סושי טבעוני.

בסדנת גבינות טבעוניות ויין לומדים להכין גבינות ומאפים טבעוניים טבעוניים בקלי קלות. בסיום הסדנה נערכת ארוחה עם התוצרים כולל יין.

בסדנת הבישול הטבעוני המשתתפים בוחרים חמש מנות ממגוון המנות של נונה, ונוטלים חלק פעיל בבישולן. בסיום הסדנה נערכת ארוחה עם התוצרים. הסדנה מתאימה לזוגות ולקבוצות של עד שישה משתתפים.

בסדנת הסושי הטבעוני לומדים להכין מגוון סוגים של סושי טבעוני מההתחלה ועד הסוף, כולל איך להכין אורז לסושי ואיך אפשר לבשל סושי עשיר וצבעוני בטכניקות שונות. כל המשתתפים מתנסים בהכנה, ובסיום הסדנה נערכת ארוחה עם התוצרים ואפילו נשאר סושי לקחת הביתה כדי להשוויץ.

מנות לדוגמה: כדורי קשיו בטעמים, בורקס במילוי גבינה טבעונית ותרד וקיש בטטה (סדנת גבינות טבעוניות ויין). ספייסי מיונז טבעוני וסושי אינסייד אאוט (סדנת סושי טבעוני).

מיקום: גן יבנה.

מחיר: ליחיד – 450 שקלים, לזוג – 650 שקלים.
לקבוצה של 3-6 משתתפים – 280 שקלים למשתתף/ת.

לפרטים נוספים: שף שמראל נונה – 052-3358365

סדנאות הבישול של Sunny Soul's Food

הקונספט: אם גם אתם מתעניינים בבישול טבעוני, אתם מוזמנים להגיע לסדנאות של סאני סלוצקר, שפית מומחית בבישול טבעוני בריא ומזין, מאמנת תזונה ובישול ובעלת העסק Sunny Soul's Food. כל הסדנאות טבעוניות ומתקיימות בקבוצות קטנות עם ליווי צמוד והכנה משותפת. הסדנאות מלוות ביין איכותי, נוף לים, נשנושים טעימים וארוחה מפנקת שמכינים ביחד.

סדנת בישול של Sunny Soul's Food

מה לומדים: סאני מציעה קורס בישול טבעוני ומבחר גדול של סדנאות בישול ואפייה טבעוניות (טופו בחלב אמו, סדנת בישול ללא גלוטן, סדנת בראנץ' טבעוני מפנק, סדנה איטלקית, סדנת טעמים אסיאתיים ועוד). הסדנה הכי מבוקשת שלה היא סדנת גבינות בוטיק.

אפשרות נוספת היא להשתתף ב'מהטבע לצלחת – קורס בישול טבעוני מעמיק'. הקורס מחולק למספר מפגשים, ולומדים בו טכניקות בישול שונות, שיטות חיתוך, דרכי הכנה, הנבטת קטניות ובישולן, עבודה עם טופו, מתכונים בסגנון חלבי ומתכוני חלבון שונים. בקורס מתמקדים בחומרי גלם טבעיים, משתמשים בקמחים מלאים, מעשירים את הידע ונחשפים למתכונים מגוונים. במהלך הקורס תעשירו מאוד את רפרטואר המתכונים שלכם ותלמדו את תהליך ההכנה בדרך חווייתית, כך שתוכלו לבשל במטבח הפרטי שלכם בדרכים רבות, מגוונות ויצירתיות.

יש אפשרות גם לסדנאות פרטיות עם תפריט מותאם אישית: סדנה פרטית זוגית שבסופה ארוחה רומנטית מול הים בשקיעה או סדנה של 2-10 משתתפים לציון אירועים מיוחדים (יום הולדת, מסיבת רווקות, פעילות לעובדים וכו'). בנוסף, יש אפשרות לסדנה במתכונת זום.

מנות לדוגמה: מוצרלה קשיו, כדור בוראטה מוצרלה ופטה שקדים (סדנת גבינות בוטיק).

מיקום: גבעת אולגה.

מחיר: 380-450 שקלים למשתתף/ת. 10% הנחה בהרשמה זוגית.

לפרטים נוספים: אתר | טל': 054-6817888

סדנת יסודות קינוחי אור

הקונספט: סדנת קינוחים טבעוניים ללא אפייה מחומרי גלם בריאים ואיכותיים, עם דגש על פירות ואגוזים – ובלי להתפשר על הטעם. המתכונים אינם מכילים גלוטן, קטניות, סויה, שמנים מזוככים, סוכרים מעובדים וקמחי דגנים (למעט שיבולת שועל ללא גלוטן). בסדנה מקפידים לעבוד עם חומרי גלם הקרובים ככל הניתן לצורתם המקורית, וכמה שפחות מעובדים. בסדנה לא משתמשים בחומרים משמרים ומייצבים ולא עובדים עם תחליפים. המשתתפים מקבלים חוברת עם כל מתכוני הסדנה ומתכוני בונוס, ומוזמנים להצטרף לקבוצת פייסבוק שמציעה עזרה ותמיכה.

סדנת יסודות קינוחי אור

מה לומדים: סקירה של עולם קינוחי האור (קינוחי raw טבעוניים), כולל הרבה מידע וכלים ליישום בהמשך: הטכניקות, שיטות ההכנה, תהליכי העבודה והציוד הנדרש, המלצות על מכשור וציוד ורשימת חומרי גלם.

מנות לדוגמה: שוקולד מקקאו נא, חלב אגוזים עשיר, חטיף בר בשכבות, פרפה מעורר ומחזק ומשקה חלב שקדים.

מיקום: פרדס חנה.

מחיר: 570 שקלים למשתתף/ת בתשלום אחד או בשני תשלומים.

לפרטים נוספים: אתר

רוצה לדעת עוד ?

אפשר לשאול את התזונאית שלנו באתגר 22

כן, אני רוצה!
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך לקרוא