מומלץ אתגר 22
מרק עדשים כתומות סמיך וטעיםסיגל בן-דוד

מרק עדשים כתומות

מתכון מדהים ופשוט למרק עדשים כתומות טעים ומחמם שכל המשפחה תאהב. מרק עדשים מהווה ארוחה משביעה ומהירה בזיל הזול. מרק מעולה לאנשים הסובלים מכאבי בטן אחרי האוכל, ולאלו הרוצים לנסות לשלב קטניות בתפריט שלהם. רוצים עוד מתכונים? הירשמו חינם לאתגר 22.
רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
4 מנות

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 5 כוסות מים
  • 1 בצל גדול
  • 1 עגבנייה גדולה
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 כפית (או לפי הטעם) מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 12 כפית כורכום
  • 14 כפית פלפל שחור
  • 12 כוס עלי כוסברה קצוצים
  • 3 שיני שום כתושות
  • מיץ מלימון אחד (אופציונאלי)

הוראות הכנה

  1. מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 5 כוסות מים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות.
  2. בינתיים קוצצים את הבצל ואת העגבנייה ומטגנים במחבת עם התבלינים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
  3. יוצקים את התערובת שבמחבת לסיר, מוסיפים את הכוסברה, השום ומיץ הלימון ומערבבים.

הצעות גיוון

את הכוסברה אפשר להחליף בפטרוזיליה.

במקום כורכום, ניתן להשתמש בכמון.

ניתן להוריד את כמות המים בבישול העדשים ל-3 כוסות ולהגיש כתבשיל על מצע אורז או דגן אחר.

למתכוני מרקים טעימים ומחממים נוספים.

דרגו את המתכון:
983 דירוגים, 3.9 מתוך 5
guest
58 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם