סטייק טופו בקרם קוקוס

סטייק טופו בקרם קוקוס

וריאציה טבעונית על סטייק בשמנת וחרדל. זו מנה קלה ופשוטה להכנה הזוכה לתשבוחות. פרוסות הטופו מושרות במרינדה למשך כשעתיים, נצרבות היטב על מחבת פסים ומבושלות ברוטב שמנתי שעשוי מקרם קוקוס.
רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות
מנות
2 מנות

מרכיבים

  • 1 חבילת טופו (כ-300 גרם, במרקם רגיל – לא 'טופו רך')
  • 14 כוס רוטב סויה
  • 1 כף סילאן או מייפל
  • 1.5 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף חרדל דיז'ון איכותי
  • 200 מ"ל (חצי פחית) קרם קוקוס (שמכיל 17% שומן ומעלה)
  • לתיבול: פלפל אנגלי כתוש, פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. פורסים את הטופו לפרוסות בעובי של כ-1-1.5 ס"מ, מניחים אותן בין ניירות סופגים ולוחצים מעט כדי לספוג את המים.
  2. המרינדה: מערבבים את רוטב הסויה, הסילאן, החומץ והחרדל ומעבירים לקופסת פלסטיק אטומה. מניחים את פרוסות הטופו בקופסה ומנערים היטב כדי שהמרינדה תיספג מכל הצדדים. מניחים את הקופסה במקרר לכמה שעות (לפחות שעתיים, אך אפשר גם להשאיר ללילה).
  3. מחממים מעט שמן במחבת סטייקים (מחבת ברזל עם פסים) על האש הכי גדולה. מוסיפים למחבת פלפל אנגלי.
  4. מוציאים את הטופו מהמרינדה, ומעבירים אותו (יבש מנוזלים) למחבת. לוחצים על הטופו במרית עץ – ושומעים צליל חריכה ("טסססס"). לאחר מספר דקות, כשהטופו עוטר בפסים חומים, הופכים לצד השני ולוחצים שוב עד לחריכה.
  5. מוסיפים את קרם הקוקוס, הפלפל השחור וכמחצית מנוזלי המרינדה. מבשלים עוד כמה דקות לצמצום הרוטב.

הצעות גיוון לסטייק טופו בקרם קוקוס

אפשר להוסיף גם מעט זרעי חרדל ו/או גרגרי פלפל ירוק שלמים (יפים מאוד, אך יקרים וקשים להשגה).

דרגו את המתכון:
76 דירוגים, 3.4 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם