כרישה

קציצות כרישה בצלחת

הרומאים ראו בכרישה (שנקראת גם פרסה, לוף ופורי) מזון לעשירים, ואילו לבריטים יש אגודה מיוחדת לאוהבי הירק. יהודים בכל העולם נוהגים לאכול אותה בראש השנה כסמל ש"יכרתו אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו". הצרפתים מכינים ממנה את מרק הווישסואז המפורסם שלהם – מרק קרמי קלאסי, שקל להכין בגרסה טבעונית.

לכרישה יש טעם מתקתק ועדין מזה של אחיה הבצלים, והיא אוהבת לבלות בחיק המשפחה. לכן מומלץ לשלב אותה עם בצלים נוספים ושום כמו במתכון שלנו לקארי אפונה. גם במרק ובפשטידה, שילוב של מספר סוגי בצלים וכרישה ייתן טעם עשיר ומעניין יותר.

הכרישה נהנית גם מחברתם של תפוחי אדמה, פטריות, גזר, גבינה טבעונית, יין לבן, חרדל, לימון ושמנת צמחית. עשבי התיבול שמחמיאים לה הם: בזיליקום, מרווה, טימין, בזיליקום, כוסברה ופטרוזיליה.

מתכונים עם כרישה

נהוג להכין מהכרישה לביבות, פשטידות, קציצות, קישים, רטבים לפסטה (בעיקר על בסיס שמן זית או שמנת טבעונית), מרקים וסלטים. היא יכולה לשמש גם כתוספת לפיצה או לחביתה, ואפשר אפילו להכין כרישה ממולאת או מקורמלות.

טיפים של אלופים:

  • לפני הבישול כדאי לנקות את הכרישה ביסודיות כי בדרך כלל היא מגיעה מלאה בחול.
  • ברוב המתכונים משתמשים רק בחלק הלבן של העלים, ולא בבסיס או בחלק הירוק של העלים.
  • אפשר לטגן כרישה בשמן זית או בחמאה טבעונית, כך או כך התוצאה תהיה טעימה.

12 מתכונים

מתכוני אתגר 22