תחליפי בשר מובילים

נקניקיות והמבורגר טבעוניים על האש

טבעונים רבים רוצים להמשיך ליהנות מטעמים ומרקמים בשריים, אבל בלי לפגוע בבעלי חיים. בדיוק כאן נכנסים לתמונה תחליפי הבשר, שמיוצרים לרוב מסויה, סייטן או חלבון אפונה. המגוון הגדול מאפשר להמשיך ליהנות מהמבורגר עסיסי מהצומח, שניצל קראנצ'י שאף חיה לא נהרגה במהלך הכנתו ועוד הרבה תחליפים טעימים. חלק מהם (כמו ההמבורגר, הנקניקיות והטחון של הקצב הירוק) אפילו מתאימים למי שנמנעים מגלוטן.

כיוון שכמות התחליפים היא עצומה והמבחר רק גדל משנה לשנה, החלטנו לעשות סדר ולסקור בפוסט זה את המוצרים המרכזיים שנמכרים בשוק הישראלי.

טבעול: טחון מן הצומח, חזה עוף צמחוני, המבורגרים ועוד

פעם רוב המוצרים של טבעול לא היו טבעוניים, והכילו ביצים או חלב. בעקבות בקשות חוזרות ונשנות, טבעול הוציאה את הביצים והחלב מחלק ממוצריה הוותיקים והשיקה המון מוצרים טבעוניים נוספים:

  • טחון מהצומח – מתאים להחלפת בשר טחון במתכוני מוקפצים, ממולאים, צ'ילי קון קרנה ובולונז.
  • נתח חזה "עוף" בגריל – מתאים להקפצה עם ירקות וכתוספת לסלטים.
  • המבורגרים – לחברה יש שלושה סוגים של המבורגרים טבעוניים שאפשר לאכול בלחמנייה או בצלחת.
  • שניצל תירס ושניצלונים – שניים מהמוצרים האהובים של החברה הם טבעונים.
  • נקניקיות מהסדרה הקלאסית – פשוט לחמם בתנור, בטוסטר אובן, על המנגל, במחבת ואפילו במים רותחים!
  • שווארמה צמחונית – משתלבת היטב עם טחינה.

טיפ: כדי להבדיל בין המוצרים הצמחוניים והטבעוניים של החברה, מומלץ לחפש את התו של ויגן פרנדלי.

סנסשיונל (SENSATIONAL): נקניקיות, תחליף בשר טחון ועוד

בתאגיד נסטלה, שרכש את טבעול, מודעים לניסיון הרב שהחברה צברה בייצור מוצרים צמחוניים וטבעוניים. שיתוף הפעולה בין השניים הוליד את מותג סנסשיונל הטבעוני שמוצריו נמכרים גם באירופה ובארצות הברית. בסדרה יש ארבעה מוצרים שמבוססים על חלבוני סויה וחיטה:

  • נקניקיות – מעולות לעל האש, אבל טעימות גם במחבת.
  • טחון צמחי במרקם רך, שמתאים להכנת קציצות ובולונז ואפילו למילוי ירקות ובורקס.
  • נתחי סויה דמויי עוף שאפשר להשתמש בהם במתכוני מוקפצים, שווארמה וסלטים. מומלץ להכין נתחי סויה ברוטב תפוזים וג'ינג'ר.
  • בורגר מחלבון חיטה עם צבע אדמדם של בשר.

טבע דלי: מנות סייטן, טחון מהצומח, בורגרים ועוד

חברת טבע דלי היא אחת מחלוצות תחליפי הבשר בישראל. החברה פועלת משנת 1995 וכל מוצריה טבעוניים ומיוצרים על ידי קהילת העבריים מדימונה. טבע דלי משווקת גם חומרי גלם לבישול טבעוני וגם שלל תחליפי בשר מוכנים, שרובם על בסיס סייטן:

  • בורגרים – לחברה יש שתי סדרות בורגרים. הראשונה, בורגרים על בסיס סויה וסייטן, שמומלץ לטגן אן להכין בגריל. השנייה, בורגרים מקטניות ודגנים מונבטים להכנה ביתית.
  • שווארמה מסייטן
  • כדורי בשר על בסיס קינואה וחלבוני סויה.
  • שניצלונים מסויה או מסייטן אמרנט.
  • קבב רומני מסייטן וקבב בולגרי מחלבוני סויה וחיטה.
  • ממולאים – קובה וסיגרים ממולאים בסייטן אמרנט.
  • טחון מתובל על בסיס סייטן (מתאים לבולונז או ללזניה) וטחון נייטרלי מסויה, סייטן וחיטת כוסמין, שמיועד להכנת קציצות וקבבים בלי ביצה.

ביונד מיט (Beyond Meat): כדורי בשר, המבורגר ועוד

חברת ביונד מיט האמריקאית נחתה בישראל בשנת 2018. החברה מפורסמת בהמבורגר שלה שמחקה את הטעם, המרקם והריח של הבשר ברמה שטרם נראתה כמותה בארץ. חומר מיוחד שפותח ממיצוי של סלק גורם לקציצה ממש "לדמם".

ההמבורגר של ביונד יכול להוות פתרון מצוין לאירועי על האש, ושווה לתת גם לחברים אוכלי בשר לטעום אותו, הם בהחלט עשויים להתבלבל ולחשוב שהם אוכלים בשר. חוץ מההמבורגר, אפשר למצוא בארץ גם מוצרים נוספים של החברה, כמו נקניקיות, טחון וכדורי בשר מעולים.

החיסרון המרכזי של המוצרים הוא המחיר שקצת יקר בהשוואה למוצרים אחרים. אפשר למצוא את מוצרי ביונד מיט כמעט בכל סופר ולהזמין את ההמבורגר במגוון מסעדות בכל רחבי הארץ.

רידיפיין מיט (REDEFINE MEAT): קבב, טחון מן הצומח ועוד

תחליפי הבשר של חברת רידיפיין מיט מישראל מיוצרים מרכיבים צמחיים בהדפסת תלת מימד כדי שיהיו דומים ככל הניתן לבשר מהחי. בתחילת הדרך, המוצרים נמכרו רק במסעדות. לאחר שהגיעו לפריסה של מאות מסעדות ברחבי העולם, וזכו למחמאות גם מאוכלי בשר – הושקה גם סדרת תחליפי בשר המיועדת לשוק הפרטי ומיועדת להכנה בצלייה או בטיגון:

  • קבב טלה ללא טלה – קבב צמחי בתיבול ים תיכוני שישדרג כל על האש טבעוני.
  • בורגר – בורגר עם ריח, מרקם וטעם בשריים.
  • נקניקיות בסגנון מרגז – נקניקיות פיקנטיות במרקם מוצלח.
  • טחון – הטחון של החברה הושק בתחילת 2023 ונכון לאפריל 2023 הוא נמכר במחסני הטבעונות, אבל סביר להניח שבהמשך יימכר במקומות נוספים. הוא מתאים לבישול בולונז וקציצות ולמילוי ירקות.

את מוצרי רידיפיין מיט אפשר לרכוש ב-AM:PM, במעדניות, במחסני הטבעונות, בניצת הדובדבן ובחנויות טבע נוספות.

וונדרס (Wonders): בורגר, נקניקיות ועוד

וונדרס הוא סטארטאפ תחליפי בשר ישראלי מבית זוגלובק. המוצרים הראשונים של המותג הושקו בישראל בשנת 2021, במטרה לתת מענה לטבעונים, לצמחונים, למפחיתנים ולשומרי כשרות. וונדרס מציע טחון, קבב, נקניקיות ובורגר מבוססי חלבוני סויה ואפונה שנמכרים כמעט בכל סופר.

טירת צבי: נקניקים ונקניקיות

טירת צבי, מותג הנקניקים והנקניקיות של תנובה, השיק בשנת 2022 מספר נקניקיות מהצומח שהלהיבו את הקהילה הטבעונית וזכו לביקורות מעולות. הנקניקיות משווקות בשלושה סגנונות: אמריקאי, צ'וריסוס או מרגז. מספר חודשים לאחר מכן השיקו בטירת צבי גם שני נקניקים טבעוניים (בטעם מעושן או פיקנטי).

בית עם אופי: נקניקיות ונקניקים

בית עם אופי היא חברה קטנה שהמוצרים הטעימים שלה הפכו לאהובים ופופולריים מאוד בלי מיתוג ופרסום. החברה מייצרת מבחר נקניקים, נקניקיות ופסטרמה על טהרת הצומח שנמכרים בחנויות שמתמחות במוצרים טבעוניים, כמו ויטופיה ומחסני הטבעונות.

אנקונבנשיונל (Unconventional): פילה, המבורגר ועוד

Unconventional הוא מותג איטלקי טבעוני, שכל המוצרים שלו כבר עשו עלייה לישראל. המבחר כולל בורגר (בגודל רגיל או מיני), נקניקיות ופילה עוף ללא עוף. מומלץ לנסות את הבורגר, שאפליקציית ביקורות המזון הטבעוני Abillion הכתירה בשנת 2022 בתור הבורגר הטבעוני הטוב בעולם.

הקצב הירוק: קבב, בשר טחון טבעוני ועוד

חברת הקצב הירוק התחילה בכלל בתור מזללה טבעונית עם שני סניפים. בקורונה, כמו עסקי מזון רבים, החברה מצאה דרך להסתגל למציאות החדשה ונכנסה לתחום תחליפי הבשר הקפואים. בהמשך בעלי המקום החליטו לסגור את המזללות, ולהשקיע את כל האנרגיה שלהם במוצרים הקפואים. כרגע יש לקצב הירוק ארבעה מוצרים מוצלחים מחלבון אפונה, שאינם מכילים גלוטן: טחון, קבב, המבורגר ונקניקיות.

רוצה לדעת עוד ?

אפשר לשאול את התזונאית שלנו באתגר 22

כן, אני רוצה!
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך לקרוא