הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

טאיזו

מנחם בגין 23, מגדל לווינשטיין, תל-אביב (הכניסה דרך לובי הבניין, חניה מוזלת בחניון בשעות הערב בלבד), תל אביב -יפו
טל': 03-5225005
שעות פתיחה: א': 15:30 - 12:30, 00:00 - 19:00 | ב'-ה': 15:30 - 12:30, 00:00 - 18:30 | ו': 00:00 - 18:00 | שבת: 15:30 - 12:30 , 00:00 - 18:30

מסעדת טאיזו של השף יובל בן נריה קנתה את עולמה בשורה של ביקורות מצוינות כבר עם פתיחתה, ומאז חביבה על חובבי מסעדות שף ויוקרה. מן הצעד הראשון בטאיזו ברור לאן הגענו - העיצוב משדר יוקרה וסטייל, רוגע ואווירה נעימה. ברור שמדובר במוסד המכבד עצמו במלבוש נאה, אך נמנע היטב מיוהרה ראוותנית.

טאיזו
טאיזו. צילום באדיבות המסעדה

לא בכל יום אנו מוזמנים לסקור את אחת המסעדות המדוברות בתל אביב. החלטנו לקבל על עצמנו את המשימה, לא מתוך עניין קולינרי שלנו, כמובן, אלא מתוך שליחות עיתונאית-טבעונית גרידא. אל שולחננו הגיע המלצר אורי מלווה במתלמדת רוני שהיו מסבירי פנים ולבביים לאורך כל שהותנו. פתחנו עם קוקטיילים, סימן היכר של המקום. הקוקטיילים הוגשו ברוב פאר, צבעוניים ומקושטי פרחים. העדפנו שנינו את השארפ-סטורי שטעמו היה מריר-חמוץ-מתוק ורשימת מרכיביו ארוכה מלפרט (בין היתר וודקה, קוניאק, ליקר קוקוס, מיץ אננס טרי ועוד).

עם הגעתנו הוגשה לשולחננו צלחת קטנטנה של דפי קולורבי רכים, חמצמצים ופיקנטיים מעט. אלו מילאו את תפקידם וזלילתם המהירה עוררה בנו תיאבון וציפייה למנות האחרות.

פתחנו בסלט דפי שעועית. דפי השעועית הדקים והרכים הוכנו במקום, ולצדם עלי תבלין ירוקים, צנונית, קשיו מקורמל וטחינה סינית שהפכו את הסלט הזה למנה מרגשת ומפתיעה. מינון המרכיבים היה מאוזן כך שהורגשו היטב הטעמים השונים במנה.

טאיזו
סלט דפי שעועית. צילום באדיבות טאיזו

לאחר מכן טעמנו את המנה "ירקות סיניים", מנה ירוקה ויפיפייה שכוחה הרב בעסיסיות פטריות מלך היער והשימג'י שבה, אליהן נוספו למון גראס, פאק צ'וי (כרוב סיני), ברוקולי ורוטב פטריות. השם הצנוע של המנה הזאת לא עושה עמה חסד, שכן תחת מעטה ביישני-משהו מסתתרת מנה שכל מרכיביה משתלבים בהרמוניה, כל ירק עשוי במידה הנכונה לו (החל מטרי וירוק ועד לצרוב ועסיסי) והתוצאה משביעת רצון מעל ומעבר. התלהבנו בעיקר מהפטריות.

זה הזמן לציין שבניגוד לביקורות אחרות שנכתבו על המקום, לא מצאנו את המנות קטנות בכלל. ודאי, לא מדובר בהררי מזון, ואין הכוונה שאדם יזמין מנה אחת וישבע ממנה. התחושה היא שכל מנה הוגשה בכמות הנכונה: הטעמים היו חזקים, מדויקים, ומינון המרכיבים היה ללא ספק חלק מהעניין הזה. צורת ההגשה מזמינה שיתוף בין הסועדים, כך שכל אחד יחווה את מגוון הטעמים המובאים אל השולחן.

פוט סטיקרס. צילום באדיבות טאיזו
פוט סטיקרס. צילום באדיבות טאיזו

עוד שתי מנות הגיעו: "פוט סטיקרס" - כיסוני בצק שהם בה בעת עדינים ופריכים (אודו וטוגנו), עליהם פטריה ספוגת רוטב סויה (יאמי!) וצ'יפס שום, במילוי פיקנטי של מנגולד, מקדמיה וחיטה ירוקה. מנה טעימה ומעניינת כקודמותיה; לצדה הוגשה ה"נמס" - גלילים פריכים במילוי טופו, פניני טפיוקה, בוטנים ושורש כוסברה. זו היתה המנה המרשימה בעינינו עד כה, אולי בזכות המרקם הפריך והאוורירי של הגליל העוטף ואולי כי המילוי אינו דומה כלל למנה אחרת שנתקלנו בה במקומות אחרים. לצד הגלילים הוגש מטבל הודי חמצמץ, אך אנו זללנו אותם בכזה תיאבון שלא הקדשנו לו תשומת לב ראויה.

נמס. צילום באדיבות טאיזו
נמס. צילום באדיבות טאיזו

נקודה ששווה להתעכב עליה: המלצרים בטאיזו מכירים כל רכיב בכל מנה, ולא מפחדים משאלות ספציפיות. כמו כן, בטאיזו מאמינים בשוטפי הכלים שלהם, ומתעקשים להחליף את הסכו"ם והצלחות בין מנה למנה. כמעט ורשמתי ניצחון קטן כשהצלחתי לשמור על המפית לפרק זמן של מעל לחמש דקות לפני שהוחלפה באחרת.

המנה הבאה היתה קציצות חומוס עגולות ויפות, צבען כצבע אדמת חמר ומרקמן בשרני. גם מנה זו מסתתרת תחת שם צנוע אך בקלות התעלתה על כל ציפייה. הרוטב - מנגו, צהוב וחזק. הטעם - פיקנטי מעט, המרקם - עסיסי מאוד. הקציצות הוגשו לצד אורז לבן תחת ההמלצה לערבבו ברוטב, אך אנו התמקדנו בקציצות כיוון שבשלב זה של הארוחה נאבקנו על שאריות המקום שנותרו בבטננו.

קציצות חומוס. צילום באדיבות טאיזו
קציצות חומוס. צילום באדיבות טאיזו

לקינוח הוגשה לשולחננו ביצת ענק עשויה מקרח מי-פסיפלורה. התבקשנו להקיש עליה קלות עם גב הכף ולעיננו התגלתה יצירת אומנות של ממש: פירות העונה קצוצים דק דק, פניני טפיוקה, יוזו, סורבה קוקוס קלוי וגרנולה. אלו נחו שכבות-שכבות וקושטו בפרח סגלגל. עבדכם הנאמן, אינו חובב מתוקים במקצועו, הסתער על הקינוח בלי למצמצץ גם כשהיה בטוח שאין עוד מקום לפירור בבטן. לפקודת המלצר שברנו את הקרח (מילולית) וערבבנו אותו בתערובת המתוקה-חמצמצה ומעודנת שבצלחת. תענוג.

הקינוח. צילום באדיבות טאיזו
הקינוח. צילום באדיבות טאיזו

סיימנו באספרסו ארוך עשוי היטב ובתה ירוק מפנק. עלינו על וספה 50 סמ"ק שעושה רעש מעצבן, וחזרנו אל השגרה.

מסעדת טאיזו היא מסעדה שלא מפחדת לגבות מחיר גבוה, להבטיח ולקיים ארוחה שתהיה מרשימה מכל בחינה: טעמים מדויקים של מנות שתתקשו לשחזר בבית (וזה כל הכיף כשיוצאים למסעדה), מרכיבים לא-שגרתיים, שירות אבסולטי, ישיבה נוחה ואפילו ווליום נעים של המוזיקה ברקע. המגוון הטבעוני אינו עצום, אבל הוא רחב ומעניין באופן יותר ממספק לארוחה מיוחדת ברמה גבוהה.

מנות טבעוניות:

* סלט דפי שעועית | בזיל סגול | הולי בזיל | קשיו מקורמלים | צנוניות | שאלוטס | טחינה סינית

* ירקות סיניים | פטריות אויסטר | פאק צ'וי | למון גראס | ברוקולי | רוטב פטריות  

* פוט סטיקרס מנגולד | חיטה ירוקה | מקדמיה | צ'יפס שום | פטריות שימג'י

* טופו צרוב | שושקה | צ'ילי קשמירי | בצל ירוק | אטריות | חריף

* נמס | טופו | פניני טפיוקה | בוטנים | שורש כוסברה | גזר

* קארי בטטות | כרוביות | תפוחי אדמה | הל ירוק | קוקוס | קרם קשיו

* קציצות חומוס | קוקוס טרי | בייבי זוקיני | שעועית תאילנדית | מנגו בוסר | צ׳ילי קשמירי

 

(5/5)
( 20 גולשים דירגו את המסעדה עד כה )

ביקרתם במקום? דרגו וספרו לנו בתגובות איך היה.