רשת דומינוס פיצה, אחת מרשתות הפיצה הגדולות בעולם, עושה צעדים רבים לקראת הקהל הטבעוני בארץ. ב-2014 הרשת החלה לשווק פיצה טבעונית מגבינת "טבע דלי", קלחוני תירס וסלט. הצעד הבא היה שיפור בטעם הגבינה, שמכילה כעת גם אגוזי קשיו, והוספת מנות טבעוניות לתפריט - קלצונה, אצבעות גבינה ולחם שום. כמו כן, על הפיצה ניתן לבקש מגוון תוספות - בנוסף לזיתים, פטריות, בצל ועגבניות, יש גם פלפל חלפניו, תרד וחצילים.
החלטנו לנסות את התפריט החדש והזמנו כמה מהמנות למשרד "אנונימוס". הפיצה מוצלחת מאוד ודי דומה לפיצה הלא-טבעונית - לבצק אותו הטעם המוכר של הבצק של דומינוס, רוטב העגבניות זהה, ורק טעם הגבינה שונה, ואין ספק שתוספת הקשיו משדרגת אותו משמעותית. מחיר פיצה משפחתית - 64.90 ש"ח. תוספת זיתים על כל הפיצה בתוספת של 9.2 ש"ח.
אצבעות הגבינה (19.90 ש"ח) היו להיט, וכל הפעילים שטעמו אהבו אותן. זו בהחלט נקודת החוזק של התפריט הטבעוני. הקלצונה (27.90 ש"ח) היה בסדר, אך טעון שיפור - לעניות דעתי המילוי היה דל מדי. אולי כדאי להוסיף לבצל ולזיתים השחורים ירקות נוספים. את לחם השום (19.90 ש"ח) וקלחוני התירס (19.90 ש"ח לארבעה קלחונים) לא טעמנו. בפעם הבאה!
לסיכום, הפיצה טעימה בהחלט! לדעתי ההישג הגדול ביותר של המהלך הוא בתקדים העולמי (טבעונים בחו"ל מחכים שהפיצה הטבעונית של דומינוס תגיע גם לסניפים במדינותיהם), וכן בהנגשה של פיצות טבעוניות לכל רחבי הארץ. מי היה מאמין שעד לא מזמן, פיצה טבעונית בכל עיר בישראל נראתה כמו חלום רחוק.