הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

שישה במאי

בר אוכל עם ספיישל טבעוני בימי ראשון

בן עמי 13, כיכר דיזינגוף, תל אביב -יפו
טל': 077-241-0551
שעות פתיחה: כל השבוע 18:00-2:00. שישי 12:30-2:00

 

שישה במאי - בר אוכל
שישה במאי - בר אוכל

 

אפתח בשאלה: למה? למה יש ספיישל טבעוני רק בימי ראשון?

בערב יום ראשון הגעתי להכיר מקרוב את השישה במאי, אחיו התל-אביבי של החמישה במאי הירושלמי. החלטתי לפתוח שם את השבוע, כי בימי ראשון מגישים שם תפריט טבעוני מורחב. זה בר אוכל עם מקומות ישיבה גם בחוץ, שממוקם מול הקולנוע בכיכר דיזנגוף, מקום נהדר לשבת בו לפני או אחרי סרט, ולוקיישן מאוד נוח באופן כללי.

התפריט של ימי ראשון מומלץ בחום. תשכחו מצלחות או בכלל מצורת ההגשה הסטנדרטית שהכרתם, כי בשישה במאי גם המנות המוכרות נראות אחרת, מוגשות אחרת, ולטעם שלהן נוסף טאץ' שמשדרג אותן לרמה אחרת.

הגענו לקראת 21:00, בערב חורפי. המקום היה מלא, אבל לא מפוצץ. ישבנו בחוץ בכיף לאורן של מנורות החימום. פתחנו בהרמת כוסית של ג'ין ומלפפונים - משקה מתוק ומרענן, שנפלא להתחיל אתו את הערב.

תחילה קיבלנו שקית נייר, ובתוכה ערמונים קלויים על האש עם מלח. נשנוש חורפי טעים וכל-כך שונה מהנשנושים הרגילים בברים שבהם ביקרתי לאחרונה.

לאחר מכן הוגשה לנו פטריית פורטבלו עסיסית ביותר, שהונחה באלגנטיות על לחמניה פריכה עם רוטב איולי. זה אולי נשמע לכם סתמי, אבל זה פשוט נפלא. הרוטב היה מעולה, ובדיוק בכמות הנכונה. אחרי הביס הראשון לא יכולתי להניח אותה.

אחריה הגיעה כוס של מרק אפונה חם. תמיד הייתי חובבת מרקים, אבל אף פעם לא התרגשתי מאפונה עד אותו הרגע. למרק הייתה חמיצות מושלמת וטעם נהדר, ונחו בו שני מקלות לאפה מתובלים שהוסיפו את הקראנצ'יות המתבקשת.

משם המשכנו לכרובית אפויה ביוגורט קשיו. הכרובית התרככה בדיוק למידה המושלמת, כך שהיא נמסה בתוך הפה, ויוגורט הקשיו הוסיף גוון חדש ומעניין לכרובית המוכרת. המנה הזו נטרפה בשניות מעטות.

היינו כבר מלאים, אבל לא יכולנו שלא לטעום את הפיצה הטבעונית. הבצק של הפיצה פריך וקראנצ'י, ועליו גבינת קשיו מצוינת ורוטב שמשתלב איתה ומאזן אותה. התוספות משתנות בהתאם לטעם האישי שלכם.

לסיכום, זה המקום שלי לימי ראשון בערב. האווירה נעימה, העובדים מקסימים, והאוכל פשוט, ופשוט מעולה. כשהסתכלתי בתפריט לא חשבתי שבר אוכל יוכל להפתיע אותי עם כרובית ופיצה, אבל הופתעתי בענק.

מנות טבעוניות קבועות ׁ(מסומנות בתפריט):

ברוסקטה טבעונית - תרד חם, אגוזים, יוגורט מקשיו וטחינה גולמית

לאפה בטטה - בטטה אפויה, טחינה גולמית, גרעיני דלעת ורוקט

ספיישל ימי ראשון (מנות משתנות):

מרק אפונה ירוקה בכוס + קרוטונים

לאפה בטטה
לאפה בטטה

סינייה כרובית - כרובית בתנור, טחינה גולמית, יוגורט קשיו, עלי זעתר

פיצה טבעונית

סלט מסבחה-פול - פול חם עם עגבניות וכוסברה, על צלחת של טחינה. מגיע עם לאפה. קצת חריף.

מגדרה אורז שחור - אורז שחור, נבטי מש, בצל לבן, עלי זעתר

מילקי - מלבי ומוס שוקולד.

 

 

בכל יום בין השעות 18:00-20:00 יש happy hour עם חצי מחיר על המשקאות.

 
(5/5)
( גולש/ת 1 כבר דירג/ה )

ביקרתם במקום? דרגו וספרו לנו בתגובות איך היה.