הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

אנסטסיה

בית קפה טבעוני

פרישמן 54, תל אביב -יפו
שעות פתיחה: א' - ה' 08:30 - 22:30, שישי 09:00 - 16:00 , שבת 10:00 - 16:00

יצאנו ביום שבת קיצי לבקר באנסטסיה, בית הקפה הטבעוני הראשון בתל-אביב. ייתכן שהדבר יישמע מוזר לכמה מקוראינו, אבל שמחנו לראות שהמקום מלא לחלוטין ושישנו תור קטן בכניסה. בכל זאת, מדובר על בית קפה שאינו מגיש תוצרי חלב וביצים, שהם מהמרכיבים היותר בסיסיים במנות בתי-קפה מוכרות. ניכר שאווירה נעימה ונינוחה שורה על היושבים במרפסת הרחבה והמוצלת, וזאת למרות מזג האוויר החם של אמצע היום.

אנסטסיה - פרישמן 54, תל אביב
בית הקפה אנסטסיה, פרישמן 54, תל אביב

ביקשנו שלא לשבת על הבר, ועל כן חיכינו זמן מעט ארוך לשולחן שיתפנה. הצוות היה נעים ומאיר פנים, ואף הציע לממתינים שייק שנקרא "חלב פירות מפנק".

חלב פירות מפנק
"חלב פירות מפנק"

המשקה ניחן בטעם מתוק-חמצמץ מאוזן וטעים להפליא. קרירותו הצוננת בהחלט שיפרה את חווית ההמתנה, שבסך הכל הייתה סבירה בהחלט בהתחשב בשעה העמוסה. 

רוב השולחנות ממוקמים במרפסת בחוץ, אך חששותיי מהשמש והחום התבדו לחלוטין: השמשיות כיסו את כל אזורי הישיבה, ונשבה בריזה נעימה ומצננת. מכוון שהמקום עדיין בהרצה, חלק מהמנות לא היו זמינות, אך גם במתכונת המצומצמת התפריט היה רחב ומגוון, בוודאי ביחס לתפריטים טבעוניים של בתי קפה אחרים. המחירים שנקבעו למנות, כפי שנאמר לנו, עוד ישתנו מעט, אך בינתיים הם די דומים למחירים של מנות ממוצעות בבתי-קפה אחרים, שזה די נחמד בהתחשב בהשקעה שניכרה במנות שקיבלנו, בבחירת החומרים המיוחדים והאיכותיים ובהתעקשות של הבעלים להכין כמעט הכל במקום.

מרינה הזמינה ארוחת בוקר ("פותחים שולחן") שכללה לחם, מטבלים וממרחים, סלט, חביתת קמח חומוס ושתייה (48 ש"ח). יצוינו לשבח המנגולד המוחמץ והזיתים שהגיעו עם המנה, שהיו בעלי טעם מאוזן ומדויק להפליא. הלחם היה פריך מבחוץ ועשיר מבפנים, והמטבלים מיוחדים ומגוונים. החביתה גם היא הייתה עשויה באופן מדויק, והייתה טעימה מאוד. 

אורחת בוקר
ארוחת בוקר "פותחים שולחן"

אני הזמנתי כריך טופו שכלל טופו צרוב, כמה וכמה ממרחים, מגוון נבטים ועלים (34 ש"ח). הכריך הגיע בלחם יפהפה שדמה בצורתו לבטטה אפויה. גם במקרה זה, הלחם היה להיט, פריך מבחוץ ורך ועשיר מבפנים. על פניו נראה הכריך קטן, וחששתי שלא ישביע אותי - אך גם במקרה זה חששותי התבדו. פיזור המילוי בסנדוויץ' היה מושלם, והטעמים המגוונים (מאוד) התערבבו היטב, וגם הורגשו כל אחד בנפרד. זו אמנם לא מנה ענקית, אך היא בהחלט נדיבה ומושקעת בהרבה מהמקובל בתחום. לא מדובר בנשנוש, אלא במנה עיקרית לכל דבר. טופו הוא חומר גלם מופלא, ואין הרבה מקומות שיודעים להשתמש בו. בתחילת דרכי כטבעוני היו לי מפגשים קצת פחות מוצלחים עם החומר המשונה, ורק כשהכרתי טבעונים ותיקים למדתי כיצד להכין אותו כראוי. באנסטסיה עשו היטב את שיעורי הבית, והטופו היה מלא טעם וצרוב כראוי, מה שהעניק לו קראנצ'יות מתונה.

כריך טופו
כריך טופו

שתיתי לצד הארוחה קפה עם חלב שקדים. את חלב השקדים מכינים במקום, והוא מוקצף היטב ונחשב ללהיט של בית הקפה. טעמו הרבה פחות מתוק משל חלב הסויה, ועל כן הוא חביב ביותר על שותי קפה רבים. איני יודע אם אני מעדיף קפה על בסיס שקדים או סויה, אך בהחלט נחמד שיש מגוון של סוגי חלב לבחור מהם. ישנו גם חלב על בסיס שקדים-תמרים שמכינים במקום וגם חלב אורז שאינו מוכן במקום. מרינה שתתה חליטת תה ירוק, שהגיעה כחלק מארוחת הבוקר (ניתן לבחור בין שתייה קרה לחמה).

לאחר הארוחה הוגשו לנו שני פרלינים משוקולד ללא סוכר. זה המקום לציין שעבדכם הנאמן אינו חובב קינוחים גדול, ונוטה שלא להתלהב משוקולדים. גם פה אנסטסיה הפתיעו עם ממתק עשיר במיוחד. נהניתי מאוד מהשוקולד המרוכז, שנעשה בטוב טעם וקלע גם לטעמה של מרינה וגם לשלי.

אם הייתי צריך לסכם בקצרה את החוויה מהארוחה, אומר שהיא הייתה מושקעת ומדויקת מכל בחינה. השירות היה אדיב ומאיר פנים, הישיבה הייתה נוחה והאווירה נעימה, המנות היו עשויות לפרטי פרטים והתמחור הוגן.

מומלץ מאוד לבקר במקום.

(5/5)
( 82 גולשים דירגו את המסעדה עד כה )

ביקרתם במקום? דרגו וספרו לנו בתגובות איך היה.