קציצות עדשים שחורותOrion Aneta

קציצות עדשים שחורות

קציצות עדשים שחורות עם פטריות ותרד

קציצות עדשים שחורות עם המון חלבון ממצרכים זולים וקלים להשגה, והתוצאה – טעימה במיוחד!
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
22 קציצות בינוניות

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון
  • 1 חבילת עלי תרד קצוצים
  • 3 שיני שום כתושות
  • טימין
  • מלח
  • פלפל
  • 13 כוס פירורי לחם

הוראות הכנה

  1. מבשלים את העדשים לפי הוראות היצרן עד שהן מוכנות ורכות. שומרים מעט ממי הבישול.
  2. מעבירים את העדשים למעבד מזון וטוחנים עד למרקם חלק. אחר כך שמים את העדשים בקערה גדולה.
  3. מטגנים את הבצל עד שמתחיל לקבל צבע זהוב/חום (כ-10 דקות) ומעבירים אותו לקערה הגדולה.
  4. שמים את הפטריות במעבד מזון וטוחנים עד שהן הופכות למרקם של משחה. מעבירים למחבת.
  5. מטגנים את הפטריות ומוסיפים מעט מלח (המלח מוציא נוזלים מהפטריות).
  6. מטגנים עד שיוצאים כל הנוזלים ומעבירים לקערה הגדולה.
  7. מטגנים את התרד עד שיוצאים ממנו כל הנוזלים וצבעו הופך לירוק כהה. מוסיפים לקערה הגדולה.
  8. מוסיפים לקערה את השום, הטימין, המלח והפלפל. טועמים ומתקנים תיבול. אם התערובת יבשה מדי, אפשר להוסיף מעט ממי הבישול של העדשים.
  9. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים.
  10. יוצרים קציצות מהתערובת ואופים עם מעט שמן בתנור של 160 מעלות ל-10 דקות.
  11. מוציאים את הקציצות ומניחים להן להתקרר ל-15 דקות.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש לצד רוטב עגבניות ופסטה.

דרגו את המתכון:
7 דירוגים, 3.7 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם