פלאפל ממש טעים

פלאפל

מה יותר ישראלי מפלאפל?

מתכון לפלאפל טעים, עשיר בחלבון, וקריספי.

רמת קושי
קל
מטבח
ישראלי

מרכיבים

  • 12 ק"ג גרגרי חומוס (עדיף הסוג הפשוט – לא הלבן)
  • 1 בצל גדול חתוך לרבעים
  • 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 5 שיני שום כתושות
  • 12 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל
  • 1/2  כפית כמון
  • 1 כפית אבקת אפייה / סודה לשתייה
  • שמן לטיגון עמוק – עדיף קנולה

הוראות הכנה

  1. להשרות את החומוס במים קרים למשך 12 שעות.
  2. לסנן היטב את החומוס, שלא יהיה רטוב.
  3. לטחון את החומוס עם הבצל במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה פירורית – לא לטחון למשחה.
  4. להוסיף הכל חוץ מאבקת האפייה ולהניח בצד לחצי שעה (אם מטגנים מאוחר יותר וחייבים לשים במקרר, להוציא שעה לפני הטיגון).
  5. אם העיסה עדיין פירורית, אפשר להוסיף טחינה גולמית או קמח חומוס מעורבב במעט מים. להוסיף את אבקת האפייה ולערבב היטב.
  6. לחמם את השמן לחום גבוה ולהנמיך מעט את החום, ליצור כדורים קטנים (רצוי לא גדולים מדי הזקוקים לטיגון ממושך) ולטגן עד שמתקבל צבע זהוב כהה.

הצעות גיוון

במקום 2 כוסות פטרוזיליה, ניתן לשים גם כוס פטרוזיליה וכוס כוסברה.

אפשר להוסיף גם פפריקה מתוקה וזעתר לעיסת הפלאפל.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש בפיתה, עם חומוס, חריף למי שאוהב, סלט, חמוצים וכרוב. מומלץ לשים טחינה מעל ולהגיש עם צ'יפס בצד.

דרגו את המתכון:
25 דירוגים, 3.3 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם