מרק ערמונים

מרק ערמונים

מרק ערמונים חורפי שיחמם אתכם גם ביום הכי סגרירי וקר של החורף.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-40 דקות
מנות
5 מנות

מרכיבים

  • 50 ערמונים בקליפתם
  • 1 12 ליטר מים רותחים + מעט מים
  • 12 כוס חלב סויה
  • 13 כוס יין לבן משובח
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות

תבלינים:

  • כמון
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. לחמם תנור ל-220 מעלות ולהכניס את הערמונים לתנור בצלחת עם מעט מים, למשך 45 דקות.
  2. להוציא את הערמונים ולקלפם.
  3. להכניס את הערמונים הקלופים למים הרותחים ולהשאיר בערך 10 ערמונים שלמים או חצויים בצד.
  4. להוסיף את שאר המרכיבים מלבד תפוח האדמה ולטחון היטב במעבד מזון.
  5. להוסיף את תפוחי האדמה והערמונים שנשארו בצד ולבשל על אש נמוכה במשך 45 דקות נוספות.

טיפים

ניתן להשתמש גם בערמונים קלופים הנמכרים בשקית ואקום, אך הטריות עדיפה.

דרגו את המתכון:
27 דירוגים, 3.5 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם