גבינה קשה צמחית (כמו צהובה)

גבינה קשה צמחית (כמו צהובה)

מתכון לגבינה קשה צמחית שתקפיץ כל כריך ותשלח את הילד לבית הספר עם חיוך.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
4 שעות ו-15 דקות

מרכיבים

  • 3 כוסות מים
  • 10 כפות פתיתי אגר אגר (תחליף ג'לטין צמחי נטול טעם, להשיג בחנויות טבע)
  • 1 כוס אגוזי קשיו לא קלויים
  • 12 כוס פתיתי שמרי בירה (להשיג בחנויות טבע)
  • 13 כוס מיץ לימון
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות שבבי בצל
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית שום יבש גרוס
  • קורט אבקת שומר (לא חובה)
  • קורט אבקת חרדל או 2 כפות חרדל דיז'ון (לא חובה)
  • קורט כורכום (לא חובה – לקבלת צבע צהבהב)

הוראות הכנה

  1. חשוב להכין מראש את כל החומרים כדי שהעיסה לא תתקרר ותקריש במהלך ההכנה.
  2. שמים את המים בסיר, מוסיפים את פתיתי האגר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל 5 דקות על אש קטנה, תוך כדי ערבוב.
  3. יוצקים לבלנדר ומוסיפים את שאר החומרים. מפעילים עד לקבלת עיסה חלקה.
  4. משמנים קלות תבנית או תבניות בצורה הרצויה (בנפח כולל של כליטר וחצי) ויוצקים את העיסה. ניתן להשתמש בכלי עגול ולחתוך בדומה לגוש גבינה צהובה גדול.
  5. מניחים להתקרר מספר שעות או למשך הלילה, רצוי במקרר.

טיפים

ניתן להוסיף לעיסה המוכנה כוס זיתים קצוצים לקבלת גבינת זיתים.

ניתן להוסיף כוס פלפל קצוץ.

ניתן להוסיף חצי כוס שמיר קצוץ.

ניתן לגלגל את הגבינה המוכנה בסומאק.

ניתן גם להשתמש בטוסטים, לגרר לסלט או על תפוחי אדמה אפויים.

דרגו את המתכון:
44 דירוגים, 3.2 מתוך 5
guest
8 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם