עוגת קצפת עם פטלאוריון אנטהעוגת קצפת עם פטלאוריון אנטה

עוגת קצפת

עוגת קצפת רכה ואוורירית, קלה להכנה וטעימה כל כך! מומלץ לקשט את העוגה בפירות יער (אפשר גם להשתמש בפירות יער קפואים).

רמת קושי
קל
זמן כולל
4 שעות ו-15 דקות

מרכיבים

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה צמחית
  • 12 חבילת ג'לי בטעם פטל – 40 גרם (יש לוודא ברשימת הרכיבים שהמוצר מבוסס על ג'לטין צמחי)
  • 1 חב' שמנת טופו "טוב משמנת" של טופוטי (350 גרם)
  • 34 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 12 כוס חלב סויה
  • 15 ביסקוויטים (תלוי בגודל התבנית, אפשר להוסיף או להחסיר במידת הצורך)

הוראות הכנה

  1. מקציפים את השמנת הצמחית בקערה.
  2. שופכים את אבקת הג'לי לקערה עמוקה, מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים היטב עד שכל האבקה מומסת ומתקבל נוזל שקוף ללא גושים.
  3. מוסיפים מיד (לפני התקרשות הג'לי) את שמנת הטופו ואת הסוכר ומערבבים.
  4. מוסיפים את השמנת המוקצפת ואת תמצית הווניל ומערבבים. (כשמוסיפים את השמנת המוקצפת חשוב לשים אותה בהדרגה. שמים כף אחת ומערבבים. אחר כך שמים 2 כפות ומערבבים. אחר כך שמים את שאר התערובת ומערבבים).
  5. שופכים את חלב הסויה לצלחת שטוחה, וטובלים כל ביסקוויט משני הצדדים עד שהביסקוויט מתרכך אך אינו מתפורר.
  6. מכסים את תחתית תבנית ההגשה בביסקוויטים המרוככים.
  7. שופכים מעל הביסקוויטים את תערובת העוגה ומצננים לפחות 4 שעות במקרר.

טיפים

מומלץ לקשט את העוגה בפירות יער (אפשר גם להשתמש בפירות יער קפואים).

העוגה צריכה להיות מוגשת קרה מאוד. אם מרקמה לא יציב מספיק, מומלץ להגישה קפואה למחצה.

ניתן לוותר על השימוש בג'לי על-ידי הגשת העוגה קפואה.

דרגו את המתכון:
7 דירוגים, 4 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם