תבשיל פתיתים עם קוביות בטטה וטופוקערה עם פתיתים, טופו, בטטה ובזיליקום מלמעלהשני אבני

תבשיל פתיתים עם קוביות בטטה וטופו

תבשיל פתיתים שהוא גם טעים וגם בריא? יש דבר כזה! קוביות בטטה וטופו יהפכו את מנת הפתיתים לארוחה מלאה, שתהיה אהובה גם על הילדים…
רמת קושי
קל
מטבח
ישראלי

מרכיבים

  • 150 גרם חבילת טופו
  • 14 כוס רוטב סויה
  • 1 בטטה גדולה
  • שמן לטיגון
  • 1.5 כוסות פתיתים אפויים (מומלץ להשתמש בפתיתים אפויים מקמח מלא, שאותם ניתן להשיג בחנויות טבע)
  • 1 בצל
  • 10 גבעולי בזיליקום – עלים בלבד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. חותכים את גוש הטופו לקוביות קטנות ומשרים את הקוביות ברוטב הסויה.
  2. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עמוקה במשך כחמש דקות.
  3. מוסיפים למחבת את הפתיתים ומערבבים. לאחר שתי דקות מוסיפים למחבת כוס וחצי מים, ומכסים את המחבת.
  4. בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת נפרדת. מסננים את קוביות הטופו ומוסיפים לבצל המיטגן. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל והטופו מזהיבים.
  5. מוסיפים את הבצל ואת הטופו המטוגנים למחבת הפתיתים ומערבבים.
  6. קוצצים את עלי הבזיליקום, מוסיפים למחבת, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומערבבים.
  7. מורידים מהאש לאחר שכל המים נספגו והפתיתים התרככו (בין עשר דקות לרבע שעת בישול). מגישים חם.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש לצד שניצל טופו, וסלט ירקות עשיר.

דרגו את המתכון:
80 דירוגים, 3.5 מתוך 5
guest
10 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם