פשטידת תפוחי-אדמה

פשטידת תפוחי-אדמה

מתכון פשוט לפשטידת תפוחי אדמה עשירה בכל טוב, שאפשר להגיש בכל ארוחה – ארוחת חג, בערב שבת, או סתם בתור מנה חמה לעבודה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-35 דקות

מרכיבים

  • 5 תפוחי-אדמה בינוניים (1 ק"ג)
  • 300 גרם טופו (גוש)
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות שמן
  • 12 כוס שמיר (עלים בלבד)
  • 12 כוס פטרוזיליה (עלים בלבד)
  • 1 כפית מלח
  • 14 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מקלפים את תפוחי-האדמה ומבשלים במים רותחים כ-30 דקות, עד להתרככותם. מסננים, מעבירים למעבד מזון עם שאר החומרים, וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. מעבירים לתבנית משומנת, מהדקים, ואופים בחום בינוני במשך כשעה.

הערות

אם משתמשים בתבנית סיליקון – אין צורך לשמן את התבנית.

לקבלת פשטידה עם מרקם פחות חלק – ניתן לפורר את תפוחי האדמה והטופו בעזרת מזלג במקום להשתמש במעבד מזון. בנוסף, ניתן להוסיף כמה כפות קמח.

דרגו את המתכון:
39 דירוגים, 3.3 מתוך 5
guest
5 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם