סאמוסהאוריון אנטהסאמוסהאוריון אנטהסאמוסהאוריון אנטה

סאמוסה

הסאמוסה היא מאכל הנצרך כחטיף במטבח הדרום אסייתי, ובמיוחד במטבח ההודי, הנפאלי והפקיסטני. קבלו מתכון לגרסה שלנו לסאמוסה הודית, ונשנשו כמה שבא לכם!

רמת קושי
קל
מנות
8 סאמוסות
מטבח
הודי

מרכיבים

למילוי

  • 1 תפוח-אדמה בינוני
  • 200 גרם פרחי כרובית (1.5 כוסות)
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 1 בצל
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קארי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כוסברה קצוצה
  • 1 עגבנייה

לבצק

  • 2 כוסות קמח
  • 23 כוס מים
  • 14 כוס שמן
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

הכנת המילוי

  1. חותכים את תפוח-האדמה לקוביות קטנות ומבשלים במים עם פרחי הכרובית והאפונה כ-20 דקות, עד שתפוח-האדמה מתרכך אך לא מתפורר, ומסננים.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הכרובית, תפוח-האדמה והאפונה המבושלים ומערבבים.
  3. מוסיפים את התבלינים. קוצצים את העגבנייה, מוסיפים לתערובת המיטגנת, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות.

הכנת הבצק

  1. מערבלים את הקמח, המים, המלח והשמן לבצק אחיד.
  2. יוצרים מהתערובת 8 כדורים, ומשטחים כל כדור לעיגול דק.

הכנת הסאמוסה

  1. מניחים את המלית על חצי מכל עיגול בצק, ובחצי השני מכסים ומהדקים מכל הצדדים.
  2. מטגנים את הכיסונים בשמן משני הצדדים, 7 דקות על הצד הראשון ועוד 3 דקות על הצד השני, עד לקבלת גוון חום בהיר.

הצעת גיוון

ניתן להשתמש בתערובת המילוי כמנה עיקרית.

דרגו את המתכון:
16 דירוגים, 4.1 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם